Artikel top billede

Derfor vil din ERP-løsning snart være helt forandret

Cloud computing vil vende op og ned på virksomhedens ERP-system, hvis man skal tro Microsoft.

Læs også:

Her er vejen til bedre cloud

Indrømmet: Der er i de seneste år blevet skrevet og talt op og ned ad stolper om cloud computing - faktisk i et omfang, så nogle sikkert mener, at det halve kunne være nok.

Når det gælder udvikling af cloud-løsninger, er leverandørerne langt foran kunderne. De vil rigtigt gerne sælge rigtigt mange cloud-produkter, og de udvikler og innoverer på livet løs, som gjaldt det liv og død.

Hidtil har mange kunder lagt forsigtigt ud med at skubbe ikke-kritiske it-systemer ud i skyen. Det kan imidlertid snart ændre sig.

Til efteråret tager Microsoft nemlig et ordentligt skridt mod større udbredelse af cloud computing. Det sker, når selskabet - efter beta i maj - lancerer en cloud-orienteret version af et af sine mest centrale forretningsystemer, det dansk-udviklede ERP-system, Dynamics NAV 2013.

Det er ikke mange år siden, at Microsoft bedyrede, at netop de ofte særligt tilrettede, relativt komplicerede og stærkt forretningskritiske ERP-systemer ville blive blandt de allersidste, som selskabet ville lægge ud i skyen.

At selskabet nu har ombestemt sig, er der klare grunde til - teknologiske såvel som forretningsstrategiske.

Overordnet gælder det, at Microsoft ser, at ERP-systemerne bliver mere og mere komplicerede. Tidligere har de primært været anvendt i produktionsvirksomheder til at holde styr på og organisere produktionsprocesser og regnskaber.

Sådan er det ikke længere.

Det kommer der til at ske med dit ERP

ERP-systemerne udvikler sig dramatisk, og brugen af dem handler i dag i meget høj grad om at optimere processer.

Det kræver udnyttelse af et væld af big data, planlægning af produktion, håndtering af HR, supply chain, CRM-funktioner og mange, mange andre ting - samt selvfølgelig integration på kryds og tværs med e-mail, internet, protokoller, workflow-systemer og så videre.

Og helst på både tablet, mobil, bærbar og stationær pc.

Det er Microsofts målsætning at tilbyde alting til alle forretningskunder, uanset hvilken branche, de er i, hvilken type enheder de anvender (og mikset af dem) samt hvilke behov, de ellers har.

Her er der ingen vej uden om ERP-systemer i skyen, som ellers har været noget, der har været forbeholdt de små virksomheder, som ikke har behov for tilpasning, men er godt tilfredse med at anvende nøjagtigt samme model som alle de andre.

Sådan er det ikke for de mellemstore virksomheder, som - såfremt de anvender et Microsoft-system - kører med NAV. Det er i Microsofts terminologi virksomheder med mindre end 250 seats, og dem er der rigtigt mange af.

Microsofts tidligere begrundelse for at undlade at køre ERP i skyen - at der kun er plads til ganske lidt individuel tilpasning i skyen - har selskabet fikset på en måde, hvor der faktisk slås to fluer med ét smæk:

I NAV 2013-cloud-løsningen skal salg, tilpasning og håndtering nemlig varetages af et af Microsofts mange partnerselskaber. Dermed står Microsoft til også at drysse guld ud over det livsvigtige partnernetværk med den kommende cloud-løsning.

Målet er klart: Alting skal kædes sammen på en individuel måde. Alle Microsoft-baserede enheder, tv, tablet, pc, mobil, slate og bærbar, skal have samme brugergrænseflade - altså følge brugeren.

Og Dynamics-produkterne skal flyde oven på det hele.

Når vi samtidig tager i betragtning, at Microsoft stadig udbygger og raffinerer både brug og integrationsmuligheder i Dynamics-produkterne, begynder cloud-anvendelsen for de mange virksomheder, der anvender Microsofts systemer, for alvor at give mening.

Læs også:

Her er vejen til bedre cloud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.