Artikel top billede

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

ComputerViews: Efter en periode med faldende omsætning og pres på markedsandelene indleder HTC nu et comeback-forsøg.

Læs også:

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller

ComputerViews: Siden HTC blev stiftet i 1997, har det taiwanske selskab haft en fremtrædende position på markedet for avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Først som producent af telefoner, som blev solgt af andre selskaber (eksempelvis iPAQ fra Compaq), siden som det HTC, der stod bag produkter som Qtek-serien og nu alle de nye smartphones med Android og Windows Phone.

HTC's 2011 var imidlertid præget af en hel del uro, og indtjening før skat faldt med hele 26 procent i årets sidste kvartal.

Samtidig oplevede HTC, at markedsandelen kom under pres. Selvom den faktisk voksede en smule også i fjerde kvartal, formåede spillere som ZTE, LG og Huawei at gøre det bedre end HTC's markedsandel på 2,3 procent.

Ifølge IDC ligger HTC dog fortsat som den femtestørste leverandør på det rene smartphone-marked med en markedsandel på 8,9 procent i 2011.

Tvunget til at gøre noget

At selskabet har en udfordring, bliver imidlertid understreget af nye regnskabstal for første kvartal 2012, der viser et fald i omsætningen på næsten 35 procent i forhold til samme periode året før og et fald i indtjeningen med hele 70 procent.

Den slags tal er HTC nødt til at gøre noget ved, og det er også derfor, at selskabet har sat gang i en stribe nye lanceringer.

Sådan modtages de nye HTC-telefoner

Det er HTC One-serien, der skal sikre selskabets vækst i den kommende tid.

De foreløbige anmeldelser af One X, One S og One V har været meget positive.

Blandt andet giver CNet One S en karakter og 4,5 ud af fem mulige, og Techradar giver den samme karakter til One X.

"Hvor skal vi dog begynde? Den super tynde ramme. HD skærmen. Den smukke grafik. Næste generations Android-platform, alt samlet et sted," skriver Techradar, der dog også hæfter sig ved en dårlig batteritid.


HTC One Xt

Det nye HTC
HTC har tidligere meldt ud, at selskabet fremover vil sænke antallet at telefoner, det spytter ud på markedet - for så til gengæld at sikre, at de produkter, der lanceres, er de bedst mulige.

"Vi skal tilbage til at fokusere på det, der gjorde os så gode - fantastisk hardware og rigtig god kundeservice. Vi sluttede 2011 med langt flere produkter, end vi lagde ud med. Vi prøvede for meget," udtalte Phil Robertson fra HTC England i januar.

På Mobile World Congress i Barcelona brugte Peter Chou, administrerende direktør i HTC, meget af sin keynote på at fortælle om HTC Sense, der er det interface, HTC putter oven på Android-platformen - og om Windows Phone, som HTC også satser på.

"Når folk taler om design, tænker de fleste folk på hardware og komponenter. Hardware er også en meget vigtig del af HTC, men design er også at få tingene til at fungere. Godt design handler om håndværk og om at gå op i de små detaljer," sagde Peter Chou.

Hvornår vender det?

HTC befinder sig trods de gode tanker og intentioner i øjeblikket i en krise.

Når "nye" konkurrenter som Huawei og ZTE sammen med de mere etablerede som Apple og Samsung samtidig stormer frem, er det ikke nogen let øvelse, HTC er i gang med.

HTC er dog en af de ældste og mest rutinerede spillere på markedet for smartphones og har gang i mange spændende ting, der kan bringe selskabet tilbage på vækst-sporet.  

Selskabets udviklingen i resten af 2012 - økonomisk, teknologisk og markedsandel-mæssigt - bliver afgørende for, om det kan forblive en af lederne i industrien.

Læs også:

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
CPR-numre, mailadresser eller sundhedsdata: Hver eneste lækket oplysning koster nordiske virksomheder næsten 900 kroner
Norden er langsom til at rydde op efter datalækager. Og så koster det 16,5 millioner kroner per databrud, viser ny undersøgelse. Det betyder, at nordiske virksomheder i snit betaler næsten 900 kroner per lækket oplysning.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.