Artikel top billede

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

ComputerViews: Efter en periode med faldende omsætning og pres på markedsandelene indleder HTC nu et comeback-forsøg.

Læs også:

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller

ComputerViews: Siden HTC blev stiftet i 1997, har det taiwanske selskab haft en fremtrædende position på markedet for avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Først som producent af telefoner, som blev solgt af andre selskaber (eksempelvis iPAQ fra Compaq), siden som det HTC, der stod bag produkter som Qtek-serien og nu alle de nye smartphones med Android og Windows Phone.

HTC's 2011 var imidlertid præget af en hel del uro, og indtjening før skat faldt med hele 26 procent i årets sidste kvartal.

Samtidig oplevede HTC, at markedsandelen kom under pres. Selvom den faktisk voksede en smule også i fjerde kvartal, formåede spillere som ZTE, LG og Huawei at gøre det bedre end HTC's markedsandel på 2,3 procent.

Ifølge IDC ligger HTC dog fortsat som den femtestørste leverandør på det rene smartphone-marked med en markedsandel på 8,9 procent i 2011.

Tvunget til at gøre noget

At selskabet har en udfordring, bliver imidlertid understreget af nye regnskabstal for første kvartal 2012, der viser et fald i omsætningen på næsten 35 procent i forhold til samme periode året før og et fald i indtjeningen med hele 70 procent.

Den slags tal er HTC nødt til at gøre noget ved, og det er også derfor, at selskabet har sat gang i en stribe nye lanceringer.

Sådan modtages de nye HTC-telefoner

Det er HTC One-serien, der skal sikre selskabets vækst i den kommende tid.

De foreløbige anmeldelser af One X, One S og One V har været meget positive.

Blandt andet giver CNet One S en karakter og 4,5 ud af fem mulige, og Techradar giver den samme karakter til One X.

"Hvor skal vi dog begynde? Den super tynde ramme. HD skærmen. Den smukke grafik. Næste generations Android-platform, alt samlet et sted," skriver Techradar, der dog også hæfter sig ved en dårlig batteritid.


HTC One Xt

Det nye HTC
HTC har tidligere meldt ud, at selskabet fremover vil sænke antallet at telefoner, det spytter ud på markedet - for så til gengæld at sikre, at de produkter, der lanceres, er de bedst mulige.

"Vi skal tilbage til at fokusere på det, der gjorde os så gode - fantastisk hardware og rigtig god kundeservice. Vi sluttede 2011 med langt flere produkter, end vi lagde ud med. Vi prøvede for meget," udtalte Phil Robertson fra HTC England i januar.

På Mobile World Congress i Barcelona brugte Peter Chou, administrerende direktør i HTC, meget af sin keynote på at fortælle om HTC Sense, der er det interface, HTC putter oven på Android-platformen - og om Windows Phone, som HTC også satser på.

"Når folk taler om design, tænker de fleste folk på hardware og komponenter. Hardware er også en meget vigtig del af HTC, men design er også at få tingene til at fungere. Godt design handler om håndværk og om at gå op i de små detaljer," sagde Peter Chou.

Hvornår vender det?

HTC befinder sig trods de gode tanker og intentioner i øjeblikket i en krise.

Når "nye" konkurrenter som Huawei og ZTE sammen med de mere etablerede som Apple og Samsung samtidig stormer frem, er det ikke nogen let øvelse, HTC er i gang med.

HTC er dog en af de ældste og mest rutinerede spillere på markedet for smartphones og har gang i mange spændende ting, der kan bringe selskabet tilbage på vækst-sporet.  

Selskabets udviklingen i resten af 2012 - økonomisk, teknologisk og markedsandel-mæssigt - bliver afgørende for, om det kan forblive en af lederne i industrien.

Læs også:

Sådan vil Nokia og HTC i fællesskab dræbe Nokia

HTC sadler om: Slut med mange modeller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.