Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan kan it gøre dig effektiv fra hjemmepinden

Smarte it-løsninger lader os arbejde fra hjemmepinden. Her er gode råd til, hvordan det kommer til at fungere bedst.

Læs også:

It-rektor: Sådan forhindrer vi milliard-spild med it

Det handler ikke om at arbejde mere, men om at arbejde smartere, og både medarbejdere og virksomheden skal gøre arbejdskulturen mere appetitlig og fleksibel for at øge produktiviteten.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse fra Dansk Erhverv og Microsoft. Den er sat i verden for at fokusere på en mere smidig og smart arbejdsgang i de danske virksomheder.

Samtidig har en række virksomheder og organisationer som Dansk Erhverv, Dansk Energi, Djøf, Microsoft og Telenor udnævnt denne uge, uge 16, til Arbejd Smartere-uge for derved at sætte fokus på, hvordan danskerne man blive bedre arbejdskraft via innovation.

Solid stigning

Undersøgelsen fra Dansk Erhverv og Microsoft viser, at 25 procent af danskerne i et eller andet omfang arbejder fra distancen hver eneste dag.

Sidste år var dette tal på 16 procent.

Desuden anvender hele 64 procent af arbejdsstyrken distancearbejde hver uge - og 77 procent i det hele taget.

Det lyder som mange, men faktisk ønsker initiativtagerne, at tallene skal være endnu større.

Gennem Arbejd Smartere-ugen ønsker de således at inspirere til at bryde vaner og finde nye og smartere måder at arbejde fleksibelt.

Filosofien bag er, at når vi selv kan tilrettelægge vores arbejdsdag, gør det os mere produktive og sikrer samtidig en bedre balance mellem arbejde og privatliv.

"Vi har i dag de teknologiske værktøjer, der kan frigøre os fra kontoret. Målet med Arbejd Smartere-ugen er derfor, at vi kan få virksomheder og medarbejdere til at få øjnene op for gevinsterne ved at arbejde smartere og tage de første skridt i den rigtige retning," siger Nana Bule, divisionschef i Microsoft.

Ikke bare hjemmearbejdsdage

Ifølge Dansk Erhverv og Microsoft er måden at tilrettelægge fleksibilitet og smartere arbejde på dog individuel for både virksomhed og medarbejder.

Arbejd Smartere-initiativet er derfor ikke kun et spørgsmål om flere hjemmearbejdsdage, men lige så meget et spørgsmål om nye metoder, teknologiske værktøjer og samarbejdsmodeller, lyder det i pressemeddelelsen.

En af pointerne ved at frigøre medarbejdere fra skrivebordet på arbejdspladsen er, at når de får frihed, bliver de også mere produktive.

I undersøgelsen kan man således læse at 82 procent af dem, som arbejder fra distancen, er mindst lige så produktive, som var de på kontoret, og 36 procent er mere produktive.

Et stænk malurt i det bæger er, at kun 23 procent af de danske virksomheder har formaliseret regler for distancearbejde.

Det er ifølge initiativtagerne for lidt.

"Det er vores klare vurdering, at de væsentligste fordele ved fleksibelt arbejde er, at man bedre kan få arbejds- og privatlivet til at hænge sammen. Og når så mange arbejder fra distancen, er det afgørende, at virksomhederne får skabt den rette kultur, som fordrer smartere arbejde," siger Birgitte Meisner Nielsen, fagchef for HR og ledelse hos Dansk Erhverv.

Læs også:

It-rektor: Sådan forhindrer vi milliard-spild med it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.