Artikel top billede

Frygtet Mac-trojaner ser ud til at være svækket

Antallet af inficerede Mac-computere falder, men det er for tidligt at ånde lettet op.

Læs også:

Apple tager kampen op mod farlig Mac-malware

Computerworld News Service: Symantec estimerer, at udbredelsen af malwaren Flashback i tirsdags var reduceret til godt 99.000 Macs fra 142.000 dagen før.

Sikkerhedsleverandøren skriver i et blogindlæg:

"Statistikken fra vores sinkhole viser, at tallet falder fra dag til dag. Vi forventede dog oprindeligt, at der på nuværende tidspunkt ville have været en større nedgang i antallet af infektioner."

I sidste uge rapporterede Symantec, at antallet af Macs, der var inficeret med Flashback, var faldet til omkring 270.000, efter at de første estimater 9. april lød på 600.000 inficerede Macs.

Apple har en del af skylden

Flashback anses for at være et af de hidtil største udbrud af malware på Mac, og flere eksperter har givet Apple en del af skylden for omfanget.

Argumentet går på, at hvis Apple havde været mere åben med hensyn til sikkerhedshuller, og hvis selskabet havde været hurtigere ude med en rettelse, så ville udbruddets omfang have været mindre.

Flashback blev opdaget i september sidste år som en ny trojaner, der udgav sig for at være en installationspakke af Flash Player til OS X Lion.

Sammen med malwaren MacDefender var Flashback ifølge sikkerhedsfirmaet Intego hovedårsag til, at 2011 blev "det mest aktive år for malware på Mac, siden Mac OS X blev lanceret."

Sådan angribes der

Den nye variant af Flashback kan inficere computere, uden at brugeren gør andet galt end blot at besøge det forkerte website.

En sårbarhed i Java, der identificeres som CVE-2012-0507, gør det muligt for malwaren at installere sig selv fra et skadeligt website, som brugeren besøger, uden at brugeren skal indtaste administratorkoden.

Selvom dette sikkerhedshul i Java blev lukket af Oracle i februar, så fandt rettelsen ikke vej til Mac-computere, før Apple udgav sin egen opdatering af Java i sidste uge.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Apple tager kampen op mod farlig Mac-malware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.