Se død rapper genoplivet som hologram

Tupac Shakur gav for nylig koncert i USA. Ret godt klaret, da han har været død siden 1996. Læs her, hvordan det kunne lade sig gøre for den afdøde rapper at komme til live takket være smart teknologi.

Rapperen Tupac Shakur blev myrdet i Las Vegas tilbage i 1996, men for nylig indtog den anerkendte musiker igen scenen.

Det foregik dog denne gang i hologram-form.

Ved en overraskelses-koncert "optrådte" den afdøde rapper, der i 1993 dannede gruppen Thug Life, med en række af sine største hits ved musikfestivalen Coachella i Indio i Californien, hvor han på et tidspunkt fik selskab på scenen af Snoop Dogg.

Koncerten blev oplevet direkte af publikum ved Coachella og set af tusindvis af mennesker, der fulgte med via live-transmission på festivalens officielle YouTube-kanal.

Den unikke koncert fik mange til at undre sig over, hvordan det egentlig kunne lade sig gøre.

Tupacs genopstandelse blev udført af AV Concepts fra San Diego, der samarbejdede med rap-produceren Dr. Dre om at gøre dette noget specielle show til virkelighed.

AV Concepts har tidligere arbejdet på lignende projekter heriblandt en koncert i 2006, hvor det virtuelle tegneserieband Gorillaz optrådte foran et live publikum.

Men hologrammet på scenen ved Coachella var selvfølgelig slet ikke noget hologram.

Det var blot resultatet af gode, gammeldags visuelle tricks, der kan spores helt tilbage til det 19. århundrede.

Som det også forklares i en artikel i International Business Times, blev dette synsbedrag skabt ved, at en gennemsigtig overflade reflekterede et todimensionalt billede, hvilket kan give en effektiv illusion.

Herudover hjalp produktionsselskabet Digital Domain med at få det hele til at spille ved at samle optagelser af Tupac til en overbevisende optræden. Det rygtes, at hele dette stunt kostede over en halv million kroner.

Hvis nu nogen sidder tilbage med en fornyet tro på, at Tupac stadig lever, må det nævnes, at den såkaldte hologram-koncert sluttede med, at video-projektionen af den afdøde rapper opløstes i små krystaller, der forsvandt ud i natten.

Her kan du se et klip fra Tupacs overraskende optræden:

Her er en teknisk forklaring på, hvordan Tupac kunne komme til "live" igen:

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere