Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Se død rapper genoplivet som hologram

Tupac Shakur gav for nylig koncert i USA. Ret godt klaret, da han har været død siden 1996. Læs her, hvordan det kunne lade sig gøre for den afdøde rapper at komme til live takket være smart teknologi.

Rapperen Tupac Shakur blev myrdet i Las Vegas tilbage i 1996, men for nylig indtog den anerkendte musiker igen scenen.

Det foregik dog denne gang i hologram-form.

Ved en overraskelses-koncert "optrådte" den afdøde rapper, der i 1993 dannede gruppen Thug Life, med en række af sine største hits ved musikfestivalen Coachella i Indio i Californien, hvor han på et tidspunkt fik selskab på scenen af Snoop Dogg.

Koncerten blev oplevet direkte af publikum ved Coachella og set af tusindvis af mennesker, der fulgte med via live-transmission på festivalens officielle YouTube-kanal.

Den unikke koncert fik mange til at undre sig over, hvordan det egentlig kunne lade sig gøre.

Tupacs genopstandelse blev udført af AV Concepts fra San Diego, der samarbejdede med rap-produceren Dr. Dre om at gøre dette noget specielle show til virkelighed.

AV Concepts har tidligere arbejdet på lignende projekter heriblandt en koncert i 2006, hvor det virtuelle tegneserieband Gorillaz optrådte foran et live publikum.

Men hologrammet på scenen ved Coachella var selvfølgelig slet ikke noget hologram.

Det var blot resultatet af gode, gammeldags visuelle tricks, der kan spores helt tilbage til det 19. århundrede.

Som det også forklares i en artikel i International Business Times, blev dette synsbedrag skabt ved, at en gennemsigtig overflade reflekterede et todimensionalt billede, hvilket kan give en effektiv illusion.

Herudover hjalp produktionsselskabet Digital Domain med at få det hele til at spille ved at samle optagelser af Tupac til en overbevisende optræden. Det rygtes, at hele dette stunt kostede over en halv million kroner.

Hvis nu nogen sidder tilbage med en fornyet tro på, at Tupac stadig lever, må det nævnes, at den såkaldte hologram-koncert sluttede med, at video-projektionen af den afdøde rapper opløstes i små krystaller, der forsvandt ud i natten.

Her kan du se et klip fra Tupacs overraskende optræden:

Her er en teknisk forklaring på, hvordan Tupac kunne komme til "live" igen:

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere