Artikel top billede

Samsung Galaxy S III: Her er alle detaljerne

Her får du alle detaljer om den nye Samsung Galaxy S III.

Læs også:

Galleri: Sådan er den nye Galaxy S III

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk

Samsung har netop vist Galaxy S III frem ved en pressefremvisning i London, og telefonen har været ventet med spænding og en smule hysteri.

Faktisk er det lykkedes Samsung at skabe godt med hype omkring lanceringen, så det næsten tangerer Apple-tilstande.

Den nye telefon fra Samsung tegner da også til at blive noget helt særligt og en værdig konkurrent til iPhone.

Kæmpe skærm

Samsung Galaxy S III er udstyret med en 4,8 tommer skærm, og den er dermed væsentlig større end iPhone med sine 3,5 tommer, mens konkurrenter som HTC One X og LG Optimus Quad HD ligger på 4,7 tommer.

Skærmopløsningen på Galaxy S III er 1280 gange 720 pixel - altså HD-opløsning, og alt andet ville også være mærkeligt på et så stort display.

Samsung holder fast i sin Amoled-skærmteknologi, mens nogle af konkurrenterne benytter Super LCD 2.

Denne teknologi har tidligere virket en smule underlegen, men er kommet godt igen i den nye version 2, og derfor bliver det spændende at se, om Samsungs Amoled-skærm stadig kan imponere.

I forhold til Galaxy S II er skærmen vokset fra 4,3 til 4,8 tommer, men Galaxy S III er ikke blevet voldsomt større end forgængeren. Vægten er dog gået fra 116 gram til 133 gram, og det er nogenlunde samme vægt som konkurrenterne.

Der er kommet et mere holdbart batteri i Galaxy S III, men telefonen er ikke blevet voldsomt mere buttet. Telefonen er blot 8,6 millimeter tyk, når den trækker maven ind.

Flere forskellige modeller

Den nye mobil kommer i tre udgaver med henholdsvis 16, 32 og 64 gigabyte hukommelse, som det er muligt at udvide med Micro SD-kort.

Styresystemet er Android 4.0, som vi også så på Samsung Galaxy Nexus, og denne model udviklede sydkoreanerne i tæt samarbejde med Google.

Der er dog mere fokus på fotodelen med Galaxy S III end med Galaxy Nexus, der er udstyret med et sørgeligt kamera.

I Galaxy S III er kameraet otte megapixel, og sydkoreanerne er altså ikke gået pixelamok. Det er nemlig samme billedopløsning, som forgængeren benytter. 

Til gengæld er kameraet hurtigt i optrækket, når der skal skydes billedserier. Der kan skydes op mod 20 fotos i træk - og cirka tre i sekundet.

Mobilen aflæser dine bevægelser

Læs også:

Galleri: Sådan er den nye Galaxy S III

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk

Ved lanceringen af Galaxy S III i London her til aften blev der især argumenteret for, at telefonen var mere intelligent end den gennemsnitlige smartphone. 

Eksempelvis bruges frontkameraet til at registrere, om du kigger på skærmen.

Det betyder, at skærmen ikke timer ud og går i dvale, hvis du er ved at læse en lang artikel og ikke har rørt ved skærmen længe. 

Den højere IQ betyder også, at telefonen genkender dine bevægelser.

Ifølge Samsung vil telefonen automatisk ringe op, hvis du fører telefonen op til øret.

Du skal naturligvis have valgt en person på din kontaktliste først, så du ikke bare tilfældigt ringer til det lokale pizzeria, fordi du mangler nogen at snakke med. 

Personlig assistent: S Voice

Apple og Samsung har i det forgangne år kæmpet mange kampe på skrivebordet om patentsager, og mon ikke vi får en at se igen meget snart. 

For Apple er formentlig parat til at ringe Samsung op og brokke sig over en talegenkendelsesfunktion i Galaxy S III, der minder uhyggeligt meget om den virtuelle assistent Siri, som gemmer sig i den nye iPhone. 

Med begge telefoner er det muligt at bede assistenten om hjælp, eksempelvis spørge til dagens vejrudsigt. Herefter vil den blive vist frem. 

Det er kun muligt at tale med Samsung Galaxy S III på otte sprog, blandt andet engelsk, tysk, fransk og koreansk.

Vi danskere skal ikke regne med, at funktionen S Voice kommer til at virke på vores kartoffelsprog. I øvrigt er det heller ikke muligt at tale dansk med Siri i iPhone. 

Hippie-telefon

Samsung slår meget på, at Galaxy S III er en "tilbage til naturen"-telefon, da den har et organisk design inspireret af sten og blade. 

Ringetoner samt andre lyde i telefonen stammer fra naturen, eksempelvis lyden af en dråbe som bryder en vandoverflade med et lille diskret plask. 

Det er naturligvis en smagssag, om man er til den slags, men det kan hurtigt virke en smule fortænkt og hippie-agtigt.

Indholdet på skærmen er også dynamisk, så du kan trykke på det, så det bevæger sig, eksempelvis et vandspejl. Det er dog set før på andre konkurrerende mobiler. 

Alt i alt virker designet pænt og stilrent, men udseendet er ikke nogen wow-oplevelse, der skal få Apples chef-designer til at sove dårligt.  

I butikkerne den 29. maj

Samsung Galaxy S III fås i hvid og blå, og telefonen lanceres i 145 lande verden over. 

Den er ude i Danmark den 29. maj, og prisen bliver 5.000 kroner. 

Den europæiske version af Samsung Galaxy S III er kun med 3G, mens en 4G-version slippes løs i blandt andet USA og Japan i løbet af sommeren.

Læs også:

Galleri: Sådan er den nye Galaxy S III

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere