Artikel top billede

Her er Microsofts vilde CO2-planer

Microsoft vil ifølge driftsdirektør Kevin Turner snart være CO2-neutral. Se planerne her.

Læs også:

Slut med sniksnak om grøn it - her er det nye mål

Computerworld News Service: Microsoft har fremsat et ambitiøst løfte om at være CO2-neutral fra 1. juli, hvilket også er starten på selskabets regnskabsår 2012.

Microsofts driftsdirektør, Kevin Turner, udtaler, at selskabet vil være "CO2-neutralt på tværs af alle vores egne aktiviteter, heriblandt datacentre, softwareudviklings-afdelinger, flyrejser og kontorbygninger."

Turner lover, at selskabet vil lægge en stor indsats for at skære ned i udledningen af drivhusgasser.

"For at kompensere for den udledning, der ikke elimineres ved hjælp af effektivitets-forbedringer, vil Microsoft købe vedvarende energi og CO2-kvoter," skriver han i et blogindlæg.

Microsoft er ved at opbygge et system af interne incitamenter, der skal hjælpe selskabet til at leve op til sine grønne ambitioner.

Turner har offentliggjort en plan om, at "indlejre en opmærksomhed på CO2 i samtlige dele af vores globale forretning. For at nå det mål har vi oprettet en ansvarlighedsmodel, som vil gøre alle Microsofts forretningsenheder ansvarlige for den CO2, de genererer."

Microsoft vil sætte sin egen interne pris på CO2 - baseret på markedspriserne for vedvarende energi og CO2-kvoter, som vil blive anvendt i mere end 100 lande.

Denne interne CO2-afgift fastholder Microsofts miljømæssige forpligtelse i alt lige fra "vores bygninger og datacentre over vores logistikkæde til effektiviteten af vores softwareprodukter og services," siger Turner.

"Vi er klar over, at vi ikke er det første selskab, der forpligter sig til at være CO2-neutralt, men vi håber, at vores beslutning vil anspore andre store som små virksomheder til at se på, hvordan de kan gøre noget ved denne vigtige problemstilling," påpeger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Slut med sniksnak om grøn it - her er det nye mål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere