Artikel top billede

Apple fjerner "4G" ved iPad - bare ikke i Danmark

Massiv kritik af at den nye iPad med 4G ikke kan bruge 4G i alle lande, får nu Apple til at ændre navnet. Bare ikke i Danmark.

Læs også:

Apple: Kun i disse lande kan ny iPad bruge 4G

Apple forsvarer udskældt 4G-markedsføring af iPad

Den nye iPad fra Apple bliver ikke længere markedsført som en 4G-tablet i alle lande.

Flere netmedier bemærker, at Apple netop har ændret teksten på selskabets hjemmesider i eksempelvis England og Australien.

Som det ses på billedet øverst i denne artikel hedder det nu en "iPad WiFi + Cellular" og ikke en "iPad WiFi + 4G," som den tidligere blev kaldt.

Apple har i en række lande mødt kritik af markedsføringen af den nye iPad, fordi den ikke understøtter de 4G-frekvenser, der anvendes i alle lande.

Apple udspecificerede i marts efter den første bølge af kritik, at "4G LTE understøttes kun på AT&T- og Verizon-netværk i USA og på Bell-, Rogers- og Telus-netværk i Canada."

Selskabet fjernede dog ikke samtidig 4G-stemplet i de lande, hvor der altså ikke er understøttelse.

Stadig 4G i Danmark

Problemet er, at iPad'en anvender frekvensbåndene omkring 700 Mhz og 2.100 MHz, mens de europæiske net kører på andre frekvenser.

I Danmark leveres LTE fra TDC og Telia eksempelvis på 2600 Mhz og 1800 Mhz.

Men selvom man altså heller ikke kan anvende til 4G her i landet, har Apple indtil videre ikke fjernet 4G-stemplet fra den danske hjemmeside. Dette billede er taget her mandag morgen:

Forbrugerombudsmanden har tidligere kritiseret Apples markedsføring af den nye iPad, fordi man kan foranlediges til at tro, at modellen "WiFi + 4G" rent faktisk kan anvendes på de danske teleselskabers 4G-net, hvis man ikke læser det med småt, hvor der står, at det ikke gælder for alle lande.

Læs også:

Apple: Kun i disse lande kan ny iPad bruge 4G

Apple forsvarer udskældt 4G-marekdsføring af iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere