Artikel top billede

KMD hårdt presset: Udleverer sine priser

KMD udleverer efter hårdt pres sine priser og slipper for voldgiftssag.

Læs også:

Kombit-direktør: Nu vil vi gennemtrevle KMD's priser

Her er KMD's forsonings-mail til landets kommuner

Den højspændte konflikt mellem kommunerne og en af landets største it-leverandører, KMD, har nu fundet en løsning.

I hvert fald i forhold til udlevering af priserne. 

Centralt i striden har været spørgsmålet om, hvorvidt kommunerne måtte sammenligne KMD-priser i regi af deres fælles it-selskab, Kombit.

Hidtil har KMD afvist det blankt med henvisning til at det vil stride mod konkurrenceloven.

Endelig komme videre

Men af et brev afsendt fra Kombit's direktør Hans Berthelsen fremgår det, at KMD nu har sendt priserne til Kombit.
 
Dermed dropper Kombit en forestående voldgiftssag, men kvitterer i stedet med at gennemtrevle KMD´s priser.

"Derimod kan vi nu endelig komme videre i arbejdet med at etablere en baseline for UDK-opgaverne samt etablere en samlet overvågning af betalinger til KMD, således at dobbeltbetalinger kan undgås," skriver Hans Berthelsen til landets kommuner.

Han oplyser videre, at Kombit nu også går i gang med prisundersøgelser af 11 kommuner, hvor prisstigninger på monopolområdet fra 2009 til 2011 kommuner under lup.

Du kan læse brevet i sin fulde længde her.

KMD's forsoningsbrev

Dette bekræftes i et brev fra KMD´s salgsdirektør Karen Nielsen til landets kommunaldirektører den 1. juni 2012.

"Konkret betyder Kombits's bestyrelses beslutning, at der oprettes en afdeling i Kombit (det såkaldte "TSA-projekt") med navngivne medarbejdere, som får såkaldte "Chinese walls" - med andre ord vandtætte skotter - i forhold til resten af Kombit," skriver Karen Nielsen.

Medarbejderne skal endvidere underskrive fortrolighedsregler.

KMD: Derfor er det nu lovligt

Af brevet, som Computerworld er kommet i besiddelse af, fremgår det flere gange, at Kombits bestyrelse har behandlet spørgsmålet. 

"Kombits's bestyrelse har desuden vedtaget en ny it-sikkerhedspolitik med særligt restriktive regler for dataadgang til TSA-projektets fortrolige informationer. It-sikkerhedspolitikken bliver årligt revideret af Kombit's revisor," skriver KMD i brevet, som du kan læse i sin fulde længde her.

KMD: Nu overholdes loven
Med ordningen er det nu KMD´s opfattelse, at ingen regler i konkurrenceloven overtrædes, fremgår det.

"Det er på den baggrund KMD's og vores eksternes advokaters vurdering, at KMD nu lovligt kan udveksle de efterspurgte oplysninger med Kombit, og KMD har allerede fremsendt de oplysninger, som Kombit har efterspurgt, direkte til Kombit," skriver Karen Nielsen.

Samtidig droppes angiveligt en voldgiftsag i den tidligere så anspændte strid.  

"KMD og Kombit er enige om, at der med følgende præciseringer og ovennævnte tiltag fra Kombit's side ikke er belæg for en voldgiftssag," står der i brevet.

Strid om milliard-priser

Under konflikten har KL´s tidligere formand Jan Trøjborg (S) blandt andet været på banen med hårde ord over for KMD.

Kommunerne har særligt med oprettelsen af Udbetaling Danmark under ATP haft et stort behov for at sammenligne priser på KMD´s monopol-systemer, der netop skal bruges i de nye centre rundt om i landet.

Årligt betaler kommunerne cirka 1,1 milliarder kroner til KMD for monopol-systemerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.