Artikel top billede

Adskillige danske firmaer uden internet efter nedbrud

En routerfejl hos dansk internetudbyder sender adskillige københavnske erhvervs-kunder i sort. Mailsystemer står stille.

En fejl i en såkaldt linjerouter hos internetudbyderen Nianet betyder, at en række kunder i København er ude af stand til at bruge eksempelvis deres mailsystemer fra morgenstunden.

Det oplyser Rasmus Helmich, der er administrerende direktør hos Nianet.

"Vi har haft en routerfejl centralt i vores net sent i aftes, som givet fejl på nogle kunder, langt fra alle, i Københavnsområdet, som er røget på og af," siger Rasmus Helmich om situationen.

Han fortæller, at problemet er relateret til en specifik linjerouter placeret i centrum af København, som efter planlagt arbejde med at udvide kapaciteten med flere linjekort i aftes begyndte at drille.

Ikke helt død

"Det er sporadiske fejl. Det er ikke sådan, at der er helt slukket, eller at det er helt ude af drift hos de kunder, der måtte være knyttet til den router," siger han.

Han fortæller, at firmaet, siden fejlen opstod, har arbejdet på at få skiftet de fejlramte dele i routeren.

"Det har givet lidt udfordringer at finde ude af hvilke dele, der gav fejlen. Sporadiske fejl er altid sværest at finde," siger Rasmus Helmich.

Han fortæller, at firmaet mener at have lokaliseret fejlen til selve chassiset af routeren, det såkaldte backpanel.

"Vi har så valgt at skifte hele routeren her i nat," siger han.

Når nogle af kunderne stadig ikke har forbindelse til nettet, skyldes det, at der fortsat bliver arbejdet på problemet.

Alle kunder skulle ifølge direktøren gerne have forbindelse igen snarest.

Han fortæller at Nianet historisk set og især indenfor de sidste par år har haft en ekstraordinær høj oppetid, hvorfor nedbruddet er irriterende.

"Heldigvis berører det, i gåseøjne kun de kunder, der er relateret til dette område og ikke hele nettet," siger han, og beklager overfor de berørte kunder.

Kan ikke bruge systemerne

En af de fejlramte kunder er den faglige hovedorganisation FTF, der halvanden time i aftes og siden før klokken ni fredag morgen ikke har kunnet benytte sine it systemer på grund af manglende forbindelse til internettet.

Det har samtidig betydet, at organisationens hjemmeside FTF.dk samt et par håndfulde andre domæner tilhørende medlemsorganisationerne er forsvundet helt fra nettet.

En af foreningerne er it-fagforbundet Prosa, som også er gået i sort på nettet. I skrivende stund drejer Prosa-nedbruddet sig om flere timer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.