Artikel top billede

Nyt center skal bekæmpe de it-kriminelle

Et EU-værn, der skal gøre livet surt for it-kriminelle, er på vej til at se dagens lys.

I samlet flok har EU's indenrigsministre taget beslutning om, at der skal skabes fællesfront mod it-kriminelle.

Helt konkret har EU-ministrene sat sig for at skabe et nyt europæisk center til bekæmpelse af it-kriminalitet og at indgå en ny global alliance mod seksuelt misbrug af børn på internettet.

Det er den danske justitsminister og formand for Rådet for retlige og indre anliggender (RIA), Morten Bødskov (S), der har sat grænseoverskridende kriminalitetsbekæmpelse på dagsordenen.

Og han glædes nu over samarbejdsaftalerne med kollegaer fra de øvrige EU-lande.

"Med en række konkrete initiativer sikrer vi nu, at de nationale politistyrker og Europol er bedre rustet til at efterforske sager om grænseoverskridende kriminalitet. Det gælder i forhold grænseoverskridende it-kriminalitet, hvor politiets traditionelle efterforskningsmetoder ikke altid slår til," skriver Morten Bødskov.

Fokus på børns sikkerhed

EU-mødet har ligeledes udmøntet sig i et skarpere fokus på den type kriminalitet, der vedrører børn.

"Samtidig har vi besluttet at iværksætte et internationalt samarbejde med lande uden for EU om at sætte ind mod udbredelse af børnepornografi på internettet."

"Det sker i erkendelse af, at EU's indsats ikke kan stå alene, og at vi er nødt til også at involvere andre lande i arbejdet, hvis vi for alvor skal komme problemet til livs," siger ministeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.