Artikel top billede

10 måder at genbruge din gamle iPad på

Vil du gerne forkæle dig selv med en ny iPad? Gør det bare, vi har nemlig samlet en række gode måder, du kan få den gamle til stadig at gøre nytte.

10 måder at genbruge din gamle iPad

Hvert år lancerer Apple en ny iPad, og hvert år vrider iPad-elskerne deres hjerner for at finde på gode grunde til, hvorfor de simpelthen bare have den nye iPad.

Hvis man i forvejen ejer en tablet fra Apple, kan det være svært at retfærdiggøre at udskifte den gamle med den nyeste udgave.

Men hvad hvis man kunne finde andre anvendelser til den der gamle iPad, der har to år på bagen, ikke har nogen retina-skærm og en langsommere processor?

Her kan du læse en gennemgang af 10 ting, du kan bruge din gamle iPad til, så du kan gå ud at købe den nye uden at føle dårlig samvittighed. Hvis det er noget, der plager dig.

1. Brug din iPad som ekstra skærm

Ville du ønske, at du havde en elegant og dyr ekstra skærm med touch-funktionalitet?

Det kan du bruge din gamle iPad til ved hjælp af en enkel app og en Wi-Fi-forbindelse. Air Display til 59 kroner fungerer sammen med en gratis klient til desktop (der er tilgængelig til både pc og Mac) over Wi-Fi og laver din iPad om til en skærm nummer to (eller tre eller fire).

Air Display er let at sætte op: Du installerer bare desktop-klienten og iPad-app'en og forbinder de to til det samme Wi-Fi-netværk.

Du kan derefter højreklikke på Air Display-ikonet på proceslinjen, hvor du vælger din iPad for at forbinde den til din computer.

Med Air Display fungerer din iPad præcist ligesom en ekstra skærm ville gøre - du kan for eksempel ændre skærmindstillinger som normalt - mens du også kan bruge touch-funktionaliteten på din iPads skærm.

2. Monter din iPad i bilen

Hvem har brug for et fancy infotainment-system i bilen, når man har en gammel iPad liggende?

Der er to overordnede formål med at montere sin gamle iPad i bilen: Man kan montere den foran, hvor chaufføren kan bruge den til for eksempel at slå adresser op og høre musik, eller man kan montere den bagi, hvor passagererne kan bruge den til at høre musik, se film eller underholde sig med spil.

Hvis du monterer den foran, så overvej at investere i et rigtigt beslag til montering i bil.

Der findes forskellige slags, så det er muligt at montere iPad på forruden, sædeskinnen eller passagersædet, alt efter hvad du finder mest hensigtsmæssigt.

Du kan også vælge at montere din iPad bag på et af forsæderne, så for eksempel dine børn kan se film eller spille, mens I er ude at køre.

Hvis du er ude efter en højere grad af integration, er det muligt at få professionelle til at installere din iPad i bilens instrumentbræt, men en sådan løsning koster betydeligt mere end de andre.

Giv den til katten

3. Noget til børnene (eller kattene)

Børn og katte elsker iPads. Du kan børnesikre din tablet ved at placere den i et etui, så den kan tåle at blive tabt og få spildt væske over sig.

Du bør også slette alle dine personlige oplysninger fra den (så rollingerne ikke sender e-mails til alle dine kolleger). Se PC Worlds guide til børnesikring af din iPad her.

Derefter kan du downloade nogle børnevenlige apps. Husk at slå din iPads børnesikring til, så børnene ikke har adgang til ting, de ikke skal have adgang til. Hvis du har opdateret til iOS 6, kan du også benytte funktionen "Forenklet adgang".

Du kan sikkert selv finde masser af sjove spil til børnene, men vi anbefaler Bartleby's Book of Buttons (6 kroner), Finding Nemo: My Puzzle Book (12 kroner) og The Incredible Machine (18 kroner).

Hvis du har katte i stedet for børn, kan du prøve Game for Cats, Cat Toy og Pocket Pond HD, som alle er gratis.

Hvis du overlader din iPad til din kat, bør du investere i en god beskyttelse af skærmen, der kan tåle rigeligt med poter og en omgang kløer i ny og næ.

4. Lav din iPad om til en digital billedramme

Det er ikke sikkert, du ved, at din iPad har en indbygget funktion, der gør, at den kan bruges som digital billedramme.
Det eneste, du skal gøre, er, at gå ind i indstillingerne for skærmlås og trykke på blomster-ikonet ved siden af Slide to unlock. Din iPad er nu i billedramme-tilstand, hvor den viser billeder fra dine albummer.

Under Indstillinger > Billedramme kan du justere overgangene, hvor lang tid hvert billede skal vises, ændre i rækkefølgen, vælge hvilke albummer, der skal vises billeder fra, og indstille om der automatisk skal zoomes ind på ansigter i billederne. Placer din gamle iPad på en hylde i et stilfuldt etui, og vi kan garantere, at dine gæster vil sige novra.

For at slå billedramme-funktionen fra igen går du ind i Indstillinger > Generelt > Lås med kode, hvor du flytter Billedramme-skydeknappen til positionen Fra.

5. Læs blade mens du træner

E-bogslæsere såsom Amazon Kindle og Barnes & Noble Nook er fantastiske som erstatning til fysiske bøger. Men selvom e-ink-skærmene er gode at læse på, så er de ikke ideelle til alle formål, for eksempel hvis du gerne vil læse et farverigt magasin med alle dets iøjnefaldende billeder.

Din gamle iPad er især oplagt som læseredskab i de situationer, hvor det ikke er hensigtsmæssigt for dig hele tiden at skulle bladre, for eksempel mens du er på løbebåndet i træningscentret.

Til forskel fra et printet magasin kan en iPad fint stå på et løbebånd og kræver ikke, at man bladrer i tide og utide.

Du downloader blot en magasin-app - visse magasiner såsom amerikanske PCWorld eller danske Euroman har egne apps, mens andre er tilgængelige på Zinio, der er en slags digital bladkiosk. Mange magasiner med egne apps giver deres printabonnenter gratis adgang til de digitale udgaver.

6. Fjernbetjening til alting

Hvis du altid har drømt om at kunne fjernbetjene alt i dit hjem fra din iPad, så er det nu, du skal slå øjnene op.

Universelle fjernbetjenings-apps såsom iRule gør det muligt at fjernbetjene stort set alting, der i forvejen har en fjernbetjening.

Denne app er gratis og kan bruges til at fjernbetjene alt lige fra dit hjemmeunderholdningssystem til lysene, persiennerne og garagedøren ved hjælp af en iPad, et Wi-Fi-netværk og noget specialdesignet hardware, der omformer Wi-Fi-signaler til for eksempel infrarøde signaler.

7. Lav din iPad om til hightech-kogebog

Tablets er gode at have i køkkenet. De kan fungere som en slags hightech-kogebøger med indbygget æggeur, brugervenlig omregningstabel og med internettet i baghånden.

Du kan forvandle din iPad til dedikeret køkken-tablet ved at smide den i et beskyttende etui eller montere den på væggen eller et skab og installere alle dine favorit-apps, der har med madlavning at gøre.

En gammel iPad er især nyttig i køkkenet, fordi man på sådan en let måde kan finde oplysninger uden at skulle bladre i kogebøger eller finde papirlapper frem - men sørg for at købe et godt beskyttende etui, så du ikke ender med en marineret iPad.

Vi kan anbefale madlavningsrelaterede apps såsom Allrecipes (gratis), Martha Stewart Cookies (30 kroner), Karolines Køkken (gratis) og Jamie's Recipes (gratis).

Få et hul i maven

8. Hold styr på familien

Du kan også bruge din gamle iPad som højteknologisk opslagstavle til at holde styr på og koordinere familiemedlemmernes forskellige skemaer.

Til dette formål kan det være en god idé at placere iPad'en på et bord i nærheden af hoveddøren eller montere den på væggen. Beslut dig for, hvordan den skal bruges som opslagstavle. Skal familiemedlemmerne kunne efterlade beskeder til hinanden?

Hvis det er tilfældet, kan du downloade Sticky Notes for iPad (gratis) eller Noteboard (18 kroner). Så kan I skrive beskeder på "papir" med hver jeres farve.

Hvis formålet i stedet er at koordinere familiens forskellige kalendere, kan du downloade apps såsom Pocket Informant HD (89 kroner) eller GoCal for Google Calendar HD (18 kroner). Fordelen ved en kalender-app, der integrerer med Google Kalender, er, at den automatisk kan synkronisere med alle andres Google Kalendere, hver gang nogen laver en ændring i deres egen kalender.

Du kan også gøre det muligt for familien at efterlade videobeskeder til hinanden ved hjælp af det indbyggede kamera i iPad 2.

Du kan bede dine børn om at sende en sms eller e-mail, når de er kommet hjem, eller du kan helt enkelt indstille den gamle iPad til at vise vejret, så alle let kan se, om de får brug for at have en paraply med, når de forlader huset.

9. Lav en sjov udklædning

Denne nemme men kreative udklædning kræver to iPad 2'er og en konstant Wi-Fi-forbindelse. Find en gammel trøje frem og klip huller foran og bagpå.

Spænd de to iPads fast på henholdsvis maven og ryggen, så der er fri adgang gennem hullerne i trøjen til både skærm og kamera. Hvis kostumet er til halloween, kan du smøre falsk blod rundt om hullerne i trøjen.

Når du nu starter en videosamtale mellem de to iPad 2'er, vil det se ud, som om du har et gabende hul lige igennem maven. Hvis illusionen skal lykkes, må du dog sørge for, at de to iPads sidder nogenlunde ud for hinanden.

Da der er brug for en stabil Wi-Fi-forbindelse mellem de to iPads (man kan godt bruge FaceTime over 3G, men husk på, at videosamtale bruger rigtig meget data), så kan det være en god idé at medbringe sit eget mobile hotspot.

Det er også muligt, at du får brug for at genoplade dine iPads i løbet af aftenen, så medbring en oplader.

10. Skil dig af med din gamle iPad

Hvis du hellere bare vil skille dig af med din gamle iPad i stedet for at bruge tid på at finde et nyt formål til den, så er det vigtigt, at du ikke blot smider den i skraldespanden.

Hvis du gerne vil tjene lidt penge, kan du forsøge at sælge den på for eksempel eBay, Den Blå Avis eller QXL. Hvis pengene er lige meget, og hvis din gamle iPad stadig fungerer og er i nogenlunde stand, kan du donere den til din lokale genbrugsforretning.

Endelig kan du altid give din gamle iPad tilbage til Apple, som sørger for, at den bliver skrottet på en forsvarlig måde. Under alle omstændigheder bør du ikke smide gamle gadgets ud, når du eller andre stadig kan få en masse ud af dem. God fornøjelse med din gamle iPad!

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere