Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nye webangreb bruger botnet-teknikker

Hackere er nu begyndt at anvende teknikker til at danne domænenavne for at forlænge webbaserede angrebs levetid, advarer eksperter fra Symantec.

Computerworld News Service: Hackere er begyndt at anvende teknikker til at danne domænenavne, som normalt bruges af botnet-malware, for at forlænge deres webbaserede angrebs levetid, advarer sikkerhedseksperter fra antivirus-leverandøren Symantec.

Sådanne teknikker til dannelsen af domænenavne er for nylig blevet observeret i forbindelse med en række driveby-download-angreb, der har brugt hackerværktøjet Black Hole til at inficere webbrugere med malware, når de besøger kompromitterede websites, forklarer sikkerhedsanalytiker Nick Johnston fra Symantec.

Driveby-download-angreb skyder skadelige kode ind på kompromitterede websites og omdirigerer på den måde de uvidende besøgende til eksterne domæner, der er værter for angrebsværktøjer såsom Black Hole. Dette gøres normalt ved hjælp af en skjult iframe, der er et html-tag.

Hackerværktøjet tjekker herefter om de besøgendes browsere indeholder sårbarheder. Hvis der opdages en sårbarhed indlæses den relevante angrebskode og malwaren installeres.

Sådanne webangreb har som regel en kort levetid, fordi der er masser af sikkerhedsanalytikere, der samarbejder med leverandører af webhosting og internetudbydere om at lukke disse skadelige websites ned og opsige de misbrugte domæner.

Lignende tiltag bruges i kampen mod botnettenes command and control-serverne og derfor har hackerne udviklet metoder, der gør det muligt for dem efterfølgende at genvinde kontrollen over allerede inficerede computere.

Indtil 7. august

En af disse metoder involverer, at botnet-malwaren opretter forbindelse til nye domænenavne, der dannes på daglig basis ud fra en særlig algoritme, i det tilfælde at de primære command and control-serverne ikke længere er tilgængelige.

Og det er denne teknik, der nu også anvendes i Black Hole-angreb. Domænenavnene i de url'er, der indlæses af de skjulte iframes, skifter fra dag til dag og dannes af en datoafhængig algoritme.

Angriberne har registreret alle de domæner, som denne algoritme vil generere indtil 7. august, for at sikre sig at deres angreb fungerer indtil den dato, uden at det bliver nødvendigt at ændre i den skadelige kode, der skydes ind på de kompromitterede websites.

"Indtil videre har vi observeret en lille men lind strøm af kompromitterede domæner, der anvender denne teknik," fortæller analytikerne fra Symantec.

"Det kan være et tegn på, at dette er en form for test eller et pilotprojekt, der måske vil blive udvidet på et senere tidspunkt."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.