Artikel top billede

Styrelse: Så godt er det gået med Skyline-lukning

Skyline-netværket blev som ventet lukket ned i weekenden. Men selv om Wimax-licensens skæbne stadig er uvis, er kundernes problemer løst, lyder det fra Erhvervsstyrelsen.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak

Skyline-rod: Bredbåndsløsning kan tage flere år

I lørdags lukkede og slukkede Skyline for det nødberedskab, der i den sidste måned har holdt kunstigt liv i det konkursramte selskabs netværk.

"Driften nedlukkes lørdag den 30. juni 2012, da det beklageligvis heller ikke i den forlængede nøddriftsperiode har været muligt at finde en ny operatør," står der på Skylines hjemmeside.

Idéen med nødberedskabet, der blev oprettet i 11. time med erhvervsminister Ole Sohn for bordenden, var at give kunderne landet over mulighed for at finde andre netudbydere.

Det problem er nu stort set løst, fortæller chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen, Kristian Borten.

Har fundet alternative løsninger

"Det er vores indtryk, at markedet i vidt omfang har formået at finde alternative løsninger til Skylines kunder. Vi har konstateret en markant nedgang i antallet af henvendelser, vi har modtaget, og vi ved fra kurator, at der har været en markant nedgang i trafikken på Skyline-nettet i nøddriftsperioden."

Han fortæller, at Erhvervsstyrelsen i går oprettede en hotline-telefon, hvor kunder kan ringe ind. Antallet af opkald indikerer ifølge Kristian Borten indtil videre, at Skyline-kunderne i høj grad er blevet opsuget af markedet.

"Det ville være synd at sige, at telefonerne gløder," siger han.

Et konkret overblik over hvor mange Skyline-kunder, der eventuelt stadig skulle mangle at finde en ny udbyder, findes dog ikke, fortæller Kristian Borten.

For at lette administrationsbyrden i konkursboet har Skyline-kunderne nemlig ikke formelt opsagt deres abonnement.

Alt peger i den rigtige retning

"Der er heller ikke sket en registrering af Skyline-kunder hos de selskaber, der har modtaget kunder. Men som nævnt peger alle indikationer på, at problemet i høj grad er løst."

Hvad der kommer til at ske med Wimax-licensen, og hvornår, er endnu uvist. Kristian Borten fortæller, at Wimax-licensen stadig befinder sig hos kurator.

Med lørdagens lukning af nødberedskabet kan Skyline dog næppe længere siges at leve op til dækningskravene i licensen, der forpligter til at levere bredbånd til landets yderområder.

Men med Skyline-kunderne i sikker havn hos andre udbydere, vækker det ikke den store bekymring hos Erhvervsstyrelsen.

"Sker der en tilbagelevering af tilladelsen, vil Erhvervsstyrelsen tage stilling til, hvordan frekvenserne kommer i spil igen, så de bliver brugt bedst muligt," fortæller Kristian Borten.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak.

Overblik: Så galt er det gået for Skyline.

Danskers kamp mod TDC: Hvorfor kan jeg ikke få fiber?

Skyline lukker net-forbindelser trods nød-aftale.

Her kan nødstedte Skyline-kunder gå hen.

Skyline-kunde: Sådan fandt jeg en ny udbyder.

Vred telebranche: Disse firmaer burde rydde op efter Skyline.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere