Artikel top billede

Jesper Brandgaard er formand for både Simcorp og NNIT. (Foto: Novo Nordisk Pressemateriale)

Simcorp-formand: Derfor skifter vi så voldsomt ud i topledelsen

Simcorp-formand forklarer hvorfor selskabets COO, CEO og næstformand er stoppet.

Læs også: Stort dansk software-selskab sætter nyt ledelse-team

Det store danske it-selskab Simcorp har skiftet flere folk ud i topledelsen igennem den seneste tid.

Senest har selskabets COO Torben Munch meddelt, at han forlader selskabet den 24. august 2012.

Og en ny administrerende direktør, Klaus Holse, og næstformand, Peter Schütze, er kommet til i løbet af 2012.

Læs mere om det her.

Separate begivenheder hænger sammen

Simcorp-formand Jesper Brandgaard fortæller her mere om baggrunden for de nye folk.

"Faktisk skal vi helt tilbage til for to år siden, hvor vores administrerende direktør Peter Ravn henvendte sig til mig og sagde, at han gerne vil på pension inden for et par år," siger Jesper Brandgaard.

Derfor skulle bestyrelsen naturligvis påbegynde et arbejde med at finde egnede kandidater, som den gerne ville samarbejde med og forsøge at tiltrække.

Imidlertid var den daværende næstformand, Carl Christian Ægidius, nået en alder, hvor det også var naturligt for ham at lade andre komme til.

Således var det klogt, at bestyrelsen ligesom var på plads inden, man fandt en ny CEO, forklarer Jesper Brandgaard.

Pludselig dukkede Peter Schütze op som en mulighed, da han gik på pension efter en lang karriere, hvor han endte som administrerende direktør i Nordea i Danmark og medlem af koncerndirektionen i Nordea AB.

"Jeg havde en diskussion med Peter, der syntes, at posten som næstformand i SimCorp indeholdt en række spændende udfordringer, der gjorde ham interesseret i at indtræde i bestyrelsen" fortæller Jesper Brandgaard.

Den nye næstformand blev således indvalgt på generalforsamlingen i marts 2012.

Derfor gik Simcorp-COO

Tiltrækker ny CEO

 
Så var turen kommet til opgaven med at finde ny CEO, der som bekendt altså blev Klaus Holse, der tiltræder den 1. september 2012.

En topchef fra Microsoft med international og praktisk joberfaring fra det strategisk vigtige Nordamerikanske marked.

Efter den nye CEO var på plads, fik COO Torben Munch, der har været hos SimCorp igennem mange år og ydet et stort stykke arbejde, et uventet jobtilbud, oplyser Jesper Brandgaard.

"Han fik et tilbud om at blive CEO for et softwarefirma, Orc Software AB, i Stockholm, hvilket han ikke kunne sige nej til," siger Jesper Brandgaard.

Samme strategi

"Så vi skilles også som bedste venner og ønsker ham alt muligt held og lykke i det nye job," fortæller Jesper Brandgaard.

Nu bliver det så Klaus Holse's opgave at finde en afløser for Torben Munch i løbet af efteråret, når han tiltræder.

Dermed bliver Simcorps hold noget anderledes på flere poster, men strategien er fortsat den samme, i følge bestyrelsesformanden:

"Go west. Vores vækstmuligheder er størst på det nordamerikanske marked."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere