Artikel top billede

Håndværkere begejstrede for særlig dansk app

Dansk VVS- og ventilationsfirma har stor succes med særlig app.

Læs også: 
Fem trin: Sådan får du en stærk mobil-strategi

It-chefer: Mobil-revolution lige så vigtig som internettet

Sådan får du dine kolleger med på mobility-bølgen

22.000 downloads og en månedlig stigende omsætning via samme kanal.

Det er, hvad el-, vvs- og ventilationsgrossisten Solar kan skrive på resultattavlen efter at have lanceret en smartphone-app til både iOS og Android i begyndelsen af 2011.

App'en Solar Mobile er en af ideerne fra projektet E-business Next Generation, som blandt andet skal hjælpe el- og vvs-virksomheder med at blive mere mobile i forbindelse med deres arbejde.

Med andre ord vil app'en i Solars optik medvike til at effektivisere selskabets håndværkerkunder i deres arbejde ude på byggepladserne. 

Nem varebestilling

Ved at bruge kameraet på mobiltelefonen til stregkodeskanning får kunderne eksempelvis mulighed for at bestille komponenter uden at skulle finde navn og varenummer på produktet og bladre varekataloget igennem.

Strategien for understøttelse af kundernes mobile enheder var oprindeligt planlagt allerede i 2009/10.

Virksomheden vurderede imidlertid, at penetrationsomkostningerne ville være for høje, fordi udbredelsen af smartphones på det tidspunkt slet ikke var stor nok, og derfor blev projektet parkeret i en længere periode. 

Ringe mobilviden

For at tilbyde denne form for service-on-site, ville det netop kræve, at løsningerne skulle kunne afvikles på mobile platforme.

"Det var en stor barriere, at vores egne forskellige medarbejdergrupper ikke var klædt ordentligt på med smartphones, når kunderne i stigende grad var begyndt at benytte smartphones,"  fortæller Steen Madsen, der er IT Manager, E-business i Solar.

Solar havde dog ikke sat projektet på standby af den grund.

Solar: Derfor kom vi folks eget it-grej i møde

Der blev stadigvæk tænkt i nye baner, når det kommer til de mobile enheder, som stille og roligt begyndte at rulle ind i virksomheden - og ude hos kunderne, hvor mobilerne ofte var erhvervet privat.

Ny politik

Solar redefinerede samtidig sin mobiltelefon-politik for at tilskynde medarbejdere til at erhverve sig en smartphone og blive fortrolige med anvendelsen. 

Ifølge Steen Madsen gør man nemlig som virksomhed klogt i at tage fat i emnet omkring Bring Your Own Device (BYOD) i stedet for bare at være imod det

"Vi vidste godt, at vi skulle lave nogle løsninger, hvor den enkelte medarbejder ude ved vores kunder ville bruge sin private telefon. For de ville nok have vanskeligt ved at overbevise alle mestrene om, at de skulle investere i smartphones til deres medarbejdere," siger Steen Madsen.

BYOD rejser også en hel masse netværks- og sikkerhedsmæssige spørgsmål i virksomhedens infrastruktur- og sikkerhedsafdelinger. 

En af de måder, som Solar tager hånd om den udfordring på, er ved at brugerne kan tilgå virksomhedes centrale ERP-systemer via Citrix, som også kan afvikles fra mobile enheder, uden at virksomhedens data ligger fysisk på enheden. 

Vanskelig businesscase

Selvom der dagligt flyttes mere omsætning over på de mobile kanaler, ved Solar i dag ikke med 100 procents sikkerhed, om virksomheden har fået ekstra omsætning hjem ved at lave en app, eller om den blot har kannibaliseret markedet. 

Businesscasen var primært baseret på, hvor mange brugere Solar kunne få til at bruge app'en, og hvilke aftryk man ville kunne sætte på markedet. 

"Businesscasen var i virkeligheden svær at lave, for det var svært at vurdere præcist, hvor mange downloads vi ville kunne forvente, og hvad kunderne ville bruge app'en til," siger Steen Madsen. 

Han mener, at der har været en stor interesse for app'en, fordi den lukker et hul ved, at det nu er muligt at lave bestillinger on location i stedet for at notere bestillingen og senere bestille via en pc hjemme på kontoret. 

"Vi kan se, at omsætningen, som vi har i virksomheden via vores apps, hele tiden er stigende over et år efter, at vi startede. Det viser, at der var et stort behov for denne type løsninger," siger han. 

Læs også:
Fem trin: Sådan får du en stærk mobil-strategi

It-chefer: Mobil-revolution lige så vigtig som internettet

Sådan får du dine kolleger med på mobility-bølgen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.