Apple advarer: Derfor er sms-beskeder farlige

Selvom sms er en rimelig moden teknologi, har sikkerhedseksperter de seneste år i stigende grad fået øjnene op for, hvordan den kan fungere som angrebsvektor.

Computerworld News Service: Apple har en besked til dig: Stol ikke på sms'er.

Elektronik-sværvægteren råder de af dens iPhone-kunder, der er bekymrede over sikkerheden ved sms, til i stedet at bruge selskabets iMessage-løsning.

Selvom sms er en rimelig moden teknologi, har sikkerhedseksperter de seneste år i stigende grad fået øjnene op for, hvordan den kan fungere som angrebsvektor i forhold til smartphones.

Apple giver dette råd i forbindelse med en udtalelse lørdag, efter den velkendte ekspert i iPhone-jailbreaking, pod2g, forklarede i et blogindlæg, hvordan en "fejl" i Apples implementering af sms i mobil-styresystemet iOS kan bruges til at sende falske sms-beskeder.

Findes i alle versioner af iOS
Denne fejl findes i alle versioner af iOS inklusiv den seneste beta af den næste udgivelse af styresystemet, navnlig version 6.0 beta 4, skriver sikkerhedseksperten.

"Apple tager sikkerheden meget alvorlig," fremhæver selskabet i sin udtalelse.

"Når iMessage bruges i stedet for sms, bekræftes adresserne, hvilket beskytter mod disse former for spoofing-angreb."

"En af begrænsningerne ved sms er, at teknologien gør det muligt at sende beskeder med falske adresser til enhver telefon. Derfor opfordrer vi kunderne til at være ekstremt forsigtige, hvis de henvises til et ukendt website eller en ukendt adresse via sms," tilføjer Apple.

Kan angive forkert svar-adresse
Pod2g forklarer, at sms-fejlen gør det muligt for afsenderen at angive en svar-adresse, der er forskellig fra den adresse, der vises som afsender.

Det er ifølge Derek Halliday, der er senior security product manager hos Lookout Mobile Security, ikke svært at oprette sådanne beskeder.

"Det er relativt trivielt at oprette en besked med en sådan header, som beskrives af pod2g," fortæller han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.