Artikel top billede

Apple advarer: Derfor er sms-beskeder farlige

Selvom sms er en rimelig moden teknologi, har sikkerhedseksperter de seneste år i stigende grad fået øjnene op for, hvordan den kan fungere som angrebsvektor.

Computerworld News Service: Apple har en besked til dig: Stol ikke på sms'er.

Elektronik-sværvægteren råder de af dens iPhone-kunder, der er bekymrede over sikkerheden ved sms, til i stedet at bruge selskabets iMessage-løsning.

Selvom sms er en rimelig moden teknologi, har sikkerhedseksperter de seneste år i stigende grad fået øjnene op for, hvordan den kan fungere som angrebsvektor i forhold til smartphones.

Apple giver dette råd i forbindelse med en udtalelse lørdag, efter den velkendte ekspert i iPhone-jailbreaking, pod2g, forklarede i et blogindlæg, hvordan en "fejl" i Apples implementering af sms i mobil-styresystemet iOS kan bruges til at sende falske sms-beskeder.

Findes i alle versioner af iOS

Denne fejl findes i alle versioner af iOS inklusiv den seneste beta af den næste udgivelse af styresystemet, navnlig version 6.0 beta 4, skriver sikkerhedseksperten.

"Apple tager sikkerheden meget alvorlig," fremhæver selskabet i sin udtalelse.

"Når iMessage bruges i stedet for sms, bekræftes adresserne, hvilket beskytter mod disse former for spoofing-angreb."

"En af begrænsningerne ved sms er, at teknologien gør det muligt at sende beskeder med falske adresser til enhver telefon. Derfor opfordrer vi kunderne til at være ekstremt forsigtige, hvis de henvises til et ukendt website eller en ukendt adresse via sms," tilføjer Apple.

Kan angive forkert svar-adresse

Pod2g forklarer, at sms-fejlen gør det muligt for afsenderen at angive en svar-adresse, der er forskellig fra den adresse, der vises som afsender.

Det er ifølge Derek Halliday, der er senior security product manager hos Lookout Mobile Security, ikke svært at oprette sådanne beskeder.

"Det er relativt trivielt at oprette en besked med en sådan header, som beskrives af pod2g," fortæller han.

Sådan fungerer det

Da iOS bruger oplysningerne fra svar-linjen til at identificere afsenderen af en besked, kan afsenderen på denne måde få det til at se ud, som om sms'en kom fra nogen, modtageren har tillid til.

Herefter kan afsenderen henvise modtageren til et skadeligt website via link i beskeden.

En enkel løsning på dette sms-problem ville være, hvis iOS både viste sms'ers afsender- og svar-adresser. Hvis de to adresser er forskellige, er der en stor sandsynlighed for, at der er ugler i mosen.

Der findes en hel del websites såsom spoofsms.net og spooftexting.com, der gør det muligt for folk at sende falske sms'er. Det ser dog ifølge websitet smsspoofing.com ud til, at spoofing ikke er så udbredt i USA som i mange andre lande.

USA er at dømme ud fra vores test sandsynligvis det sværeste land at sende falske sms'er til," hævdes det på smsspoofing.com.

"Vi har aldrig set en falsk sms gå ordentligt igennem til en mobiltelefon i USA eller Canada."

Vi kender ikke de tekniske detaljer, men teleselskaberne har tilsyneladende sat det hele op på en måde, så dette problem undgås," tilføjes det.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere