Artikel top billede

Apple advarer: Derfor er sms-beskeder farlige

Selvom sms er en rimelig moden teknologi, har sikkerhedseksperter de seneste år i stigende grad fået øjnene op for, hvordan den kan fungere som angrebsvektor.

Computerworld News Service: Apple har en besked til dig: Stol ikke på sms'er.

Elektronik-sværvægteren råder de af dens iPhone-kunder, der er bekymrede over sikkerheden ved sms, til i stedet at bruge selskabets iMessage-løsning.

Selvom sms er en rimelig moden teknologi, har sikkerhedseksperter de seneste år i stigende grad fået øjnene op for, hvordan den kan fungere som angrebsvektor i forhold til smartphones.

Apple giver dette råd i forbindelse med en udtalelse lørdag, efter den velkendte ekspert i iPhone-jailbreaking, pod2g, forklarede i et blogindlæg, hvordan en "fejl" i Apples implementering af sms i mobil-styresystemet iOS kan bruges til at sende falske sms-beskeder.

Findes i alle versioner af iOS

Denne fejl findes i alle versioner af iOS inklusiv den seneste beta af den næste udgivelse af styresystemet, navnlig version 6.0 beta 4, skriver sikkerhedseksperten.

"Apple tager sikkerheden meget alvorlig," fremhæver selskabet i sin udtalelse.

"Når iMessage bruges i stedet for sms, bekræftes adresserne, hvilket beskytter mod disse former for spoofing-angreb."

"En af begrænsningerne ved sms er, at teknologien gør det muligt at sende beskeder med falske adresser til enhver telefon. Derfor opfordrer vi kunderne til at være ekstremt forsigtige, hvis de henvises til et ukendt website eller en ukendt adresse via sms," tilføjer Apple.

Kan angive forkert svar-adresse

Pod2g forklarer, at sms-fejlen gør det muligt for afsenderen at angive en svar-adresse, der er forskellig fra den adresse, der vises som afsender.

Det er ifølge Derek Halliday, der er senior security product manager hos Lookout Mobile Security, ikke svært at oprette sådanne beskeder.

"Det er relativt trivielt at oprette en besked med en sådan header, som beskrives af pod2g," fortæller han.

Sådan fungerer det

Da iOS bruger oplysningerne fra svar-linjen til at identificere afsenderen af en besked, kan afsenderen på denne måde få det til at se ud, som om sms'en kom fra nogen, modtageren har tillid til.

Herefter kan afsenderen henvise modtageren til et skadeligt website via link i beskeden.

En enkel løsning på dette sms-problem ville være, hvis iOS både viste sms'ers afsender- og svar-adresser. Hvis de to adresser er forskellige, er der en stor sandsynlighed for, at der er ugler i mosen.

Der findes en hel del websites såsom spoofsms.net og spooftexting.com, der gør det muligt for folk at sende falske sms'er. Det ser dog ifølge websitet smsspoofing.com ud til, at spoofing ikke er så udbredt i USA som i mange andre lande.

USA er at dømme ud fra vores test sandsynligvis det sværeste land at sende falske sms'er til," hævdes det på smsspoofing.com.

"Vi har aldrig set en falsk sms gå ordentligt igennem til en mobiltelefon i USA eller Canada."

Vi kender ikke de tekniske detaljer, men teleselskaberne har tilsyneladende sat det hele op på en måde, så dette problem undgås," tilføjes det.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere