Artikel top billede

Så mange danske it-chefer vil outsource firmaets it

Ny undersøgelse afslører de danske it-chefers outsourcing-planer.

Læs også:

Undersøgelse: Du betaler vild overpris for din outsourcing

Sådan undgår du at blive fuppet i outsourcing-aftaler

49 procent af de private virksomheder vil outsource dele af deres it-drift.

Sådan lyder en af konklusionerne i den årlige udgave af Rambøll-undersøgelsen IT i Praksis. 

Outsourcing sker primært med udgangspunkt i omkostningsreduktion, men adgang til specialistkompetencer, herunder specialprodukter,vægter også højt, vurderer de adspurgte it-chefer.

Rambølls undersøgelse peger på, at velvilligheden til outsourcing skal ses i lyset af, at der i mange virksomheder er et fast fokus på at reducere omkostningerne, men at virksomhedens ledelse samtidig stiller krav om, at der forsat leveres professionel og effektiv service.

Outsourcing af it-drift hitter

I de senere år har virksomhederne vist en stadig større interesse for varetagelse af opgaver uden for virksomhedernes egne rammer.

De primære årsager skal findes i, at virksomhederne har opnået et større kendskab til mulighederne indenfor outsourcing, og at virksomhederne i dag har adgang til et større udbud af teknologiske muligheder.

Rambølls undersøgelse fremhæver samtidig, at flere globale virksomheder udbreder deres it-afdelinger uden for Danmarks grænser.

Det mener it-cheferne om leverandørerne

De adspurgte it-chefer i undersøgelsen er overvejende positive over for de outsourcing-leverandører og samarbejdspartnere, de allerede benytter i dag.

Ni procent svarer, at de i høj grad er tilfredse, mens 74 procent svarer, at de i nogen grad er tilfredse.

Rambølls erfaring er, at leverandørerne har stort fokus på optimering af leverancer og overholdelse af servicemål, og det kan læses i statistikken.

Undersøgelsen viser nemlig, at 18 procent i høj grad er tilfredse med ydelsen, mens 66 procent i nogen grad er tilfredse.

Tendensen vil fortsætte

Den stigende outsourcing-tendens vil fortsætte.

Det gælder både outsourcing af it-opgaver til håndtering i andre lande og varetagelsen af it-opgaver i et virtuelt-miljø. Typisk baseret på cloud-teknologi.

Målt på fire parametre melder 49 procent af it-cheferne i de private virksomheder, at de vil outsource mere it-drift i de kommende år.

31 procent vil outsource dele af deres applikationsforvaltning og vedligehold.

26 procent ønsker at outsource mere af deres ny-udvikling, mens 17 procent ønsker at outsource deres support/helpdesk.

Læs også:

Undersøgelse: Du betaler vild overpris for din outsourcing

Sådan undgår du at blive fuppet i outsourcing-aftaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere