Artikel top billede

Pat Gelsinger har haft to måneders tid til at vænne sig til rollen som den absolutte topchef hos VMware.

Han skal stå i spidsen for et af verdens førende it-selskaber

Denne top-chef kommer med en succesrig historie bag sig, og så har han en religiøs fightervilje som få andre top-chefer. Nu skal han lede en af verdens førende it-selskaber.

Læs også:
VMware: Her er fremtidens operativsystem

Danmarks største virtualiserings-projekt skudt i gang

Vagtskiftet i VMware er en realitet efter sidste uges VMworld-konference, hvor 21.000 deltagere var valfartet til virtualiseringskonferencen i San Francisco, USA.

Under åbningstalen overlod den tidligere administrerende direktør Paul Maritz sin virtuelle rorpind til selskabets nye direktør, Pat Gelsinger, hvilket oprindeligt blev annonceret tilbage i juli.

Paul Maritz fortsætter som chefstrateg hos moderselskabet EMC, som ejer næsten 80 procent af virtualiseringskæmpen.

Bytter med moderselskabet

Flere iagttagere har beskrevet, at dette karrieskifte kan betyde, at Paul Marritz på længere sigt er kørt i stilling som afløser for Joe Tucci hos moder- og storageselskabet EMC, efter Joe Tucci med godt 10 år i chefstolen har ført selskabet frem til at omsætte for knap 120 milliarder kroner med godt 50.000 medarbejdere.

53-årige Pat Gelsinger kommer netop fra EMC, hvor han siden 2009 har siddet som præsident og operationschef (COO).

Han skal hos VMware styre verdens største virtualiseringsselskab, der har oplevet vanvittige vækstrater siden etableringen i 1998, men som forretningsmæssigt stadig er en gnalling i forhold til EMC.

Som ny VMware-boss kommer Pat Gelsinger til at sidde som arbejdsgiver for godt 10.000 medarbejdere, som omsætter for i alt 22 milliarder kroner.

Rejsen fra virtuel til skyen

I sin første uge som nyudpeget direktør for VMware kunne Pat Gelsinger ikke præstere de helt banebrydende produktlanceringer på den helt store scene i San Franciscos Moscone konferencecenter, hvor han styrede sin første og alle tiders største VMworld-konference nogensinde.

Et opgør med forhadte licensregler og en lancering af det softwaredefinerede datacenter med VCloud Suite 5.1 som topprodukt var nok det vildeste VMware hamlede op med på VMworld.

Samtidigt kørte selskabet videre i samme rille, hvor det forsøger at relancere sig selv som et software- og cloudselskab med fokus på management og styring af kundernes datacentre frem for "blot" at være et virtualiseringsfirma.

Stærkt troende topchef

Til at køre strategien med dataskyer i hus kan det være, at Patrick P. Gelsinger kan få hjælp fra de højere magter.

For Pat Gelsinger er kendt som en mand med en stærk kristen tro, som han flere gange har formidlet hos chipproducenten Intel, hvor han har siddet i 30 år - heraf otte som chipgigantens teknologidirektør (CTO).

Hos Intel kan han udover et hav af chefstilling bryste sig af at være arkitekten bag den originale 486-processor og manden, der sendte Xeon- og Itanium-processorer på samlebånd.

Privat er Pat Gelsinger gift med Linda, som har han fire børn med, og han har blandt andet praktiseret sin kristne tro ved at have arbejdet som søndagsskolelærer og bestyret hjemlig bibellæsning i mange år.

Derudover har han skrevet flere bøger om at balancere en succesrig karriere med et rigt familieliv og arbejdet med Guds ord.

Læs også:
VMware: Her er fremtidens operativsystem

Danmarks største virtualiserings-projekt skudt i gang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere