Skat: Sådan kan det offentlige få kontrol med it-leverandører

Skat vil give kolleger i andre myndigheder samme mulighed for at få styr på it-leverandørerne, som Skat selv har fået.

Læs også:
Skat: Sådan får vi styr på leverandørerne

Skat i millionaftale med it-gigant om kæmpesystem


Skat har udviklet en ny type kontrakt, som skal give myndigheden langt bedre styr på it-leverandørerne af drift og vedligeholdelse.

Men Skat har ikke tænkt sig at holde muligheden for at holde styr på leverandørerne for sig selv. Skats nye kontrakt skal deles med andre myndigheder.

Det fortæller Preben Bialas, der er it-direktør hos Skat.

Han fortæller, at myndigheden har gjort alt for at sikre, at kontrakten bliver til Skats og andre myndigheders fordel frem for leverandørernes.

Derfor har Skat tilladt sig at sende konceptet for den nye kontrakttype til en række andre myndigheder.

"Vi har delagtiggjort andre i, hvad det er vi har udviklet, og sendt dem paradigmet til almindelig inspiration. Vi har faktisk drøftet setup-et med Politiet... Og vi har også givet det til Kombit," siger Preben Bialas.

It-direktøren fortæller, at Skat også gerne deler kontrakten med andre interesserede.

Kontrakten er udviklet sammen med Kammeradvokaten, og skærer populært sagt ud i pap, hvordan leverandørerne skal opføre sig i løbet af kontraktperioden.

Dermed får resten af landets myndigheder altså samme mulighed for at holde styr på leverandørerne.

Det er IBM, som bliver første leverandør med den nye kontrakttype, som du kan læse mere om her.

Læs også:
Skat: Sådan får vi styr på leverandørerne
Skat i millionaftale med it-gigant om kæmpesystem

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.