Artikel top billede

Nyt stort fælles biblioteksystem kan være på vej

Om kort tid afgøres det, om et stort og spritnyt it-system til landets folke - og skolebiblioteker bliver en realitet.

Om få måneder afgøres det om en hel stribe kommuner går sammen om et kæmpe back end-system til landets folkebiblioteker og skolebiblioteker.

Hvis det bliver en realitet, er der tale om et system, som potentielt skal håndtere lånedata og låner-informationer for cirka to tredjedele af de fem millioner indbyggere i Danmark.

Men inden man skyder et fælles udbud i gang, så skal enten halvdelen af landets kommuner, eller det, der svarer til at halvdelen af befolkningen er repræsenteret, tilmelde sig projektet.

Det oplyser it-chef Bo Fristed fra Aarhus Kommune, der sidder i styregruppen for projektet.

"Jeg regner med og håber på, at projektet bliver til noget. Vi har en business case, der viser at vi vil kunne spare 25 til 40 procent," siger han. 

Udbudsforpligtelse skal løftes

Baggrunden for projektet er, at Aarhus Kommune sammen med en håndfuld andre kommuner stod over for at skulle sende deres nuværende decentrale systemer i udbud. 

I stedet gik 12 kommuner sammen og ville lave et fælles udbud. Siden vælger man at gå til Kombit, der faciliterer projektet fremadrettet. 

Faktisk har 94 kommuner tilmeldt sig kravspecifikationsfasen. Og om få måneder skal kommunerne så melde endeligt tilbage om de vil være med.

I 2013 skal  der vælges leverandør, mens systemet skal være oppe og køre i 2014, oplyser Bo Fristed, der fortæller, at han ikke må fortælle om projektets størrelse målt i forventet pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere