Artikel top billede

It-chefens svære valg: Hvad gør du med Windows 8?

Microsofts Windows 8 stiller it-chefen over for helt grundlæggende valg.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Når Microsofts Windows 8 frigives i den endelige version i oktober måned, er det en lancering, der vil få betydning for pc-markedet i mange år fremover.

Det skriver Gartner i en analyse af mulighederne og udfordringerne med det meget omdiskuterede styresystem, der rent grafisk er markant anderledes end forgængerne.

"Det er en risiko, Microsoft må løbe, for at forblive relevant i en verden, hvor mobile enheder med moderne oplevelser bliver normen," lyder det fra Gartner.

"Det er starten på en ny æra for Microsoft - RT-æraen - der kommer efter NT-æraen, der begyndte i 1993 og først nu begynder at klinge af. Microsoft-æraer har en tendens til at vare i 20 år, så den underliggende teknologi i Windows 8 vil vare i lang, lang tid."

Hvad gør du med Windows 8?

Lige nu og her stiller Windows 8 dog it-cheferne over for et svært valg.

"Radikale ændringer i Windows udgør en risiko for Microsoft, eftersom organisationer ynder at reducere teknologiske risici ved at udrulle modne, stabile og vel-understøttede produkter," skriver Gartner.

"Windows 8 er været frigivet til producenterne og vil blive formelt lanceret i oktober, men realiteten er, at de fleste organisationer stadig arbejder på at eliminere Windows XP og udrulle Windows 7."

"Organisationerne er nødt til at beslutte, om de ønsker at fortsætte med Windows 7 og/eller overveje Windows 8," lyder det fra Gartner.

Brugergrænsefladen kræver tilvænning

Det er specielt Metro-grænsefladen og det, at den klasssike start-menu er fjernet, der har delt vandene i forbindelse med Windows 8.

Ron Tolido, senior vice president hos Capgemini, har tidligere omtalt det som "Start-knap-syndromet."

"Start-knap-syndromet finder sted, når vi fejler med at udnytte transformations-potentialet i en ny teknologi, fordi vi kun ser på, hvad vi allerede gør og kender," har han argumenteret.

Lidt samme holdning har Gartner:

"Det (Metro og ingen start-menu, red.) er formentlig den mest kontroversielle beslutning, Microsoft har truffet med Windows 8."

"Resultatet er et OS, der ser passende ud på nye former for pc-hardware, inklusiv tablets, hybrider og konverterbare enheder, men har fået folk til at stille spørgsmål ved, om det passer til traditionelle maskiner, som udgør størstedelen af det eksisterende pc-marked."

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere