Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Dansk it-firma skælder ud på KMD-konsulenter

Et lille dansk it-firma er gået i flæsket på KMD's konsulenter, som man mener opfører sig dårligt. Læs mere om det opsigtsvækkende angreb.

Det er velsagtens de færreste danske it-virksomheder, der prydrer deres website-forside med teksten: "KMD - Kan Man Det?!".

Men det er ikke desto mindre tilfældet hos Medialogic.

Og i en tilhørende tekst skælder Medialogics administrerende direktør, Kate Turch, mod it-giganten på grund af handlinger fra KMD-konsulenter.

"Flere af Medialogics kunder har gjort opmærksom på, at de for nyligt er blevet kontaktet af KMD med en opfordring til at gennemføre et miniudbud, når der skal tegnes ny aftale i forhold til it-løsninger på jobcenterområdet," beskrives det indledningsvist.

"Ifølge flere af vores kunder har konsulenter fra KMD blandt andet oplyst, at man som kunde er forpligtet til at gennemføre et miniudbud. Dette er ikke korrekt," skriver hun.

Faktisk er sandheden, ifølge Kate Turch, at der skal anvendes direkte tildeling på SKI 02.19, hvis man kan acceptere de standardbetingelser, der er beskrevet i en SKI-aftale.

"I disse tilfælde er det slet ikke muligt at gennemføre et miniudbud, hvis man vil overholde de gældende regler på området, som SKI informerer om her," skriver hun.

Mini-udbud versus direkte tildeling 
Hun forklarer videre, at en direkte tildeling i mange tilfælde er at foretrække, "fordi det kan kræve en del ressourcer at gennemføre et miniudbud".

"Ofte vil det altså være en fordel for den enkelte kunde, hvis man tilpasser sit behov for leverance til en eksisterende SKI-aftale, og indgår kontrakt via direkte tildeling," forklarer Kate Turch.

"Denne fremgangsmåde benyttes i høj grad af KMD's egne kunder," skriver hun videre.

Selskabet har lavet en oversigt over KMD-kunder, der ifølge Medialogic har fulgt KMD's opfordring om at gennemføre et miniudbud. 

Faktisk har selskabet lavet et kort over de pågældende kommuner, der kan findes her.
 
Afslutningsvis opfordrer Medialogic kunderne til at søge vejledning om de korrekte regler hos Medialogic.

Medialogic´s administrerende direktør Kate Turch oplyser til Computerworld, at teksten er blevet lagt på i foråret. 

Se KMD's reaktion på kritikken her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere