Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kloge folk søges: Danske regioner på jagt efter it-topchefer

Danske regioner er på intens jagt efter nye it-topchefer. Se her om du matcher kravene.

Læs også:

Offentlige it-chefer hårdt ramt af spare-krav

Sådan bliver du en dygtig it-chef i det offentlige

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver

Hvis du render rundt med en offentlig it-chef i maven, er det måske nu du skal opdatere dit CV og få skrevet en ansøgning. 

To af de absolut tungeste it-stillinger i det offentlige Danmark er i øjeblikket ledige. Ud af de fem danske regioner søger to nu en ny it-boss.

I Region Nordjylland søger man en "stærk, dynamisk og visionær chef, som skal stå i spidsen for regionens samlede Koncern IT-afdeling."

Man kan blandt andet læse, at den nye it-chef bliver ansvarlig for 144 medarbejdere, fire kontorchefer, 15.000 brugere - og 800 servere, der er konsolideret i to datacentre med redundant backup.

Desuden skal han eller hun sikre, at man kan håndtere de 130.000 årlige henvendelser i Help Desk.

Det skal du kunne

"... der stilles høje krav til, at regionens it-løsninger skaber rammer for øget effektivitet og kvalitet i opgaveløsningen, så regionen også i de kommende år kan leve op til forventningerne om øget produktivitet i sundhedsvæsenet og øget digitalisering af arbejdsgange," lyder det blandt andet i opslaget.

Der stilles da også ganske høje krav til den kommende chef for Koncern IT i Region Nordjylland:

"Som person er Koncern IT-chefen robust, beslutsom og handlekraftig, kan bevare overblikket i pressede situationer, skabe struktur i kaos - men også navigere i kaos. Koncern IT-chefen skal turde udfordre organisationen og ledelsen og være god til at lytte."

Til gengæld kan den rette person vente "en attraktiv løn."

Her søger man også en ny it-direktør

I den anden ende af landet er den tilsvarende stilling ledig i Region Sjælland.

Der står CIO-stolen tom, fordi Michael Steen Hansen har fået job som it-chef i Rigspolitiet.

Michael Steen Hansen vandt titlen som Årets CIO i 2009 for sit arbejde i Region Sjælland, så det bliver en svær CIO at efterfølge.

Der er da også masser af krav til den nye it-topchef i opslaget:

"It-direktøren bliver en nøgleperson i den videre udvikling af Koncern IT, både strategisk, organisatorisk, driftmæssigt og samarbejdsmæssigt, og får en central placering i det nationale it-samarbejde, RSI - Regionernes Sundheds IT."

"Der er tale om en tung lederstilling med mange spændende udviklingsopgaver og med høj grad af frihed inden for de fælles rammer på en fleksibel arbejdsplads," står der i opslaget.

Kravene til de offentlige it-chefer i Danmark er skærpet betydeligt i de senere år.

Dels er it nøglen til de effektiviseringer, der er nødvendige i både kommuner og regioner, og samtidig er de offentlige it-chefer underlagt stadig strammere budgetter, hvilket har resulteret i afskedigelser i mange it-afdelinger.

Læs også:

Offentlige it-chefer hårdt ramt af spare-krav

Sådan bliver du en dygtig it-chef i det offentlige

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere