Artikel top billede

"Cloud vil altid være dyrere end en server i kælderen"

Det vil altid være dyrere at køre applikationer i skyen end på en server i kælderen. Gevinsten ligger et helt andet sted.

Computerworld News Service: Det kommer aldrig til at være billigere at udrulle applikationer i skyen end på en lokal infrastruktur, men der er visse service-fordele ved cloud computing, der alligevel gør det hele værd.

I en tale ved Apps World-konferencen i London i sidste uge sagde Martin Saunders, der er produktchef ved Claranet:

"Folk ved godt, at cloud ikke er billigere. Det vil altid være billigere for et selskab at købe en server, smide den i et serverrum og selv stå for driften."

Handler ikke bare om hardware

"Men hvis det er det eneste, man fokuserer på, så går man efter min mening glip af, hvad det her handler om, fordi cloud er en service. Det handler ikke bare om infrastruktur og hardware."

Saunders fortæller, at folk ofte sammenligner omkostningerne ved at drive en server lokalt med omkostningerne ved at skaffe de samme ressourcer via cloud og konkluderer, at en lokal server har betalt sig selv hjem på tre år, mens cloud-løsningen vil være en vedvarende udgift.

Dette koster også

Han påpeger dog, at man ofte glemmer at medregne for eksempel udgifter til oplæring og aflønning af medarbejdere og den strøm, der skal til for at drive en lokal server døgnet rundt.

Ron Fraser, der er teknologidirektør for cloud-services hos Microsoft, tilføjer, at cloud i første omgang blev markedsført som omkostningsbesparende og at cloud-strategien lå hos it-chefen. Nu taler cloud-leverandørerne hovedsageligt med marketingdirektører og økonomidirektører.

"Der er to perspektiver på cloud. Der er det interne perspektiv, som handler om potentielle omkostningsbesparelser, risikovurderinger og hvordan man administrerer sin portefølje af apps. Og så er der det eksterne perspektiv, der handler om den økonomi, som cloud medfører," forklarer han.

"Om ikke andet, så består den fundamentale forandring, som cloud medfører, af en demokratisering af adgangen til stordriftsfordele. Selvom man er en lille virksomhed, kan man få adgang til den samme globalt spredte, modstandsdygtige infrastruktur, som er til rådighed for selskaber i IBM's eller JP Morgans størrelsesorden, og til den samme pris per enhed," fremhæver han.

Fraser mener, at dette udligner konkurrencesituationen i rigtig mange markeder og betyder således, at mange små virksomheder kan konkurrere med de dominerende spillere uden samtidig at være tynget af forældede systemer, processer og regler eller begrænset af procedurer for risikovurdering.

Omkostningerne ved cloud vil i stigende grad blive gransket, eftersom Europa-Kommissionen har lanceret en ny strategi for at accelerere udbredelsen og øge anvendelsen af cloud computing i EU.

Kommissionen hævder, at 80 procent af alle organisationer, der bruger cloud computing, opnår omkostningsbesparelser på mindst 10 til 20 procent, og regner med, at den nye EU-strategi for cloud computing vil skabe 2,5 millioner nye job og øge EU's samlede bruttonationalprodukt med 1.193 milliarder kroner før udgangen af 2020.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.