Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

"Cloud vil altid være dyrere end en server i kælderen"

Det vil altid være dyrere at køre applikationer i skyen end på en server i kælderen. Gevinsten ligger et helt andet sted.

Computerworld News Service: Det kommer aldrig til at være billigere at udrulle applikationer i skyen end på en lokal infrastruktur, men der er visse service-fordele ved cloud computing, der alligevel gør det hele værd.

I en tale ved Apps World-konferencen i London i sidste uge sagde Martin Saunders, der er produktchef ved Claranet:

"Folk ved godt, at cloud ikke er billigere. Det vil altid være billigere for et selskab at købe en server, smide den i et serverrum og selv stå for driften."

Handler ikke bare om hardware

"Men hvis det er det eneste, man fokuserer på, så går man efter min mening glip af, hvad det her handler om, fordi cloud er en service. Det handler ikke bare om infrastruktur og hardware."

Saunders fortæller, at folk ofte sammenligner omkostningerne ved at drive en server lokalt med omkostningerne ved at skaffe de samme ressourcer via cloud og konkluderer, at en lokal server har betalt sig selv hjem på tre år, mens cloud-løsningen vil være en vedvarende udgift.

Dette koster også

Han påpeger dog, at man ofte glemmer at medregne for eksempel udgifter til oplæring og aflønning af medarbejdere og den strøm, der skal til for at drive en lokal server døgnet rundt.

Ron Fraser, der er teknologidirektør for cloud-services hos Microsoft, tilføjer, at cloud i første omgang blev markedsført som omkostningsbesparende og at cloud-strategien lå hos it-chefen. Nu taler cloud-leverandørerne hovedsageligt med marketingdirektører og økonomidirektører.

"Der er to perspektiver på cloud. Der er det interne perspektiv, som handler om potentielle omkostningsbesparelser, risikovurderinger og hvordan man administrerer sin portefølje af apps. Og så er der det eksterne perspektiv, der handler om den økonomi, som cloud medfører," forklarer han.

"Om ikke andet, så består den fundamentale forandring, som cloud medfører, af en demokratisering af adgangen til stordriftsfordele. Selvom man er en lille virksomhed, kan man få adgang til den samme globalt spredte, modstandsdygtige infrastruktur, som er til rådighed for selskaber i IBM's eller JP Morgans størrelsesorden, og til den samme pris per enhed," fremhæver han.

Fraser mener, at dette udligner konkurrencesituationen i rigtig mange markeder og betyder således, at mange små virksomheder kan konkurrere med de dominerende spillere uden samtidig at være tynget af forældede systemer, processer og regler eller begrænset af procedurer for risikovurdering.

Omkostningerne ved cloud vil i stigende grad blive gransket, eftersom Europa-Kommissionen har lanceret en ny strategi for at accelerere udbredelsen og øge anvendelsen af cloud computing i EU.

Kommissionen hævder, at 80 procent af alle organisationer, der bruger cloud computing, opnår omkostningsbesparelser på mindst 10 til 20 procent, og regner med, at den nye EU-strategi for cloud computing vil skabe 2,5 millioner nye job og øge EU's samlede bruttonationalprodukt med 1.193 milliarder kroner før udgangen af 2020.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere