Her finder du fuld dokumentation om webstandarder

Her kan du finde vejledninger og dokumentation for de langt de fleste webstandarder, der findes lige nu.

Computerworld News Service: Med den hensigt at gøre det lettere for udviklere at sætte sig ind i de åbne teknologier til udvikling af webapplikationer, har World Wide Web Consortium (W3C) lanceret et websted med vejledninger om og anden dokumentation af de fleste aktuelle webstandarder heriblandt HTML5.

Webstedet gør det også muligt at give W3C feedback.

"Selvom vi også tidligere har produceret materiale til designere og udviklere, så er dette W3C's hidtil største indsats for at levere dokumentation," lyder det fra Ian Jacobs, der er marketings- og kommunikationschef hos W3C.

Store spillere i branchen som Adobe, Facebook, Google, Hewlett-Packard, Microsoft, Mozilla, Nokia og Opera har alle bidraget til projektet, der bærer navnet Web Platform Docs.

Vil poste penge i
Mange af disse virksomheder har givet langsigtede tilsagn om pengebidrag eller bidrag i form af mandetimer, oplyser Jacobs.

W3C beskriver Web Platform Docs som en kvik-skranke, hvor man kan lære om webteknologierne og deres underliggende standarder.

W3C har traditionelt overladt en stor del af dokumentationen af standarderne til tredjeparter såsom softwareleverandørerne, forklarer Jacobs.

Dette projekt giver dog mulighed for, at alle de forskellige parter kan samle trådene og således undgå dobbeltarbejde.

"Ofte har de relativt små teams, som har svært ved at følge med den hastige udvikling af standarderne," påpeger Jacobs.

"Derfor er det for dem en fordel, at de kan udnytte deres ressourcer bedre gennem leverandørneutrale W3C."

Chatfora skal hjælpe på vej
Ved hjælp af chat- og internetfora sigter webstedet efter at styrke kommunikationen mellem de, der laver standarderne, og de der anvender dem.

Webstedets besøgende vil have adgang til aktuel information om en given standards status angående dens udvikling og implementering, mens W3C kan bruge feedback fra brugerfællesskabet til at forbedre sit eget arbejde.

"Mere input fra fællesskabet, end hvad en arbejdsgruppe ellers umiddelbart ville have adgang til, kan være en kilde til vigtig feedback, der kan ende med at forbedre standarden," forklarer Jacobs.

Grundige vejledninger
Webstedet indeholder dybdegående vejledninger om, hvordan man anvender teknologier såsom HTML5, CSS (cascading style sheets) og de forskellige audio-, video- og animations-tags.

For eksempel dokumenteres billedrelaterede værktøjer såsom Canvas-tagget, WebGL og SVG (scalable vector graphics).

Det samme gælder for teknologier til lagring og genfinding af data såsom media queries, IndexedDB og File API.

Formålet med vejledningerne er at lære udviklerne at anvende disse teknologier på den rigtige måde, så de fungerer på tværs af platforme.

Vejledningerne beskriver syntaks, giver eksempler og oplyser seneste nyt om status for udviklingen og implementeringen af hver teknologi.

W3C beskriver på nuværende tidspunkt dette websted som en alfa-udgivelse. Adobe, Facebook, Microsoft og andre har bidraget med råmateriale og W3C, som styrer projektet, opfordrer frivillige til at bearbejde materialet, så det bliver så oplysende som muligt for udviklere af webapplikationer.

Webstedet har funktionalitet i stil med Wikipedia, så man som bruger kan markere indhold, der bør forbedres, ligesom man let selv kan bidrage med nyt indhold eller foretage ændringer i det eksisterende.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.