Artikel top billede

Her finder du fuld dokumentation om webstandarder

Her kan du finde vejledninger og dokumentation for de langt de fleste webstandarder, der findes lige nu.

Computerworld News Service: Med den hensigt at gøre det lettere for udviklere at sætte sig ind i de åbne teknologier til udvikling af webapplikationer, har World Wide Web Consortium (W3C) lanceret et websted med vejledninger om og anden dokumentation af de fleste aktuelle webstandarder heriblandt HTML5.

Webstedet gør det også muligt at give W3C feedback.

"Selvom vi også tidligere har produceret materiale til designere og udviklere, så er dette W3C's hidtil største indsats for at levere dokumentation," lyder det fra Ian Jacobs, der er marketings- og kommunikationschef hos W3C.

Store spillere i branchen som Adobe, Facebook, Google, Hewlett-Packard, Microsoft, Mozilla, Nokia og Opera har alle bidraget til projektet, der bærer navnet Web Platform Docs.

Vil poste penge i

Mange af disse virksomheder har givet langsigtede tilsagn om pengebidrag eller bidrag i form af mandetimer, oplyser Jacobs.

W3C beskriver Web Platform Docs som en kvik-skranke, hvor man kan lære om webteknologierne og deres underliggende standarder.

W3C har traditionelt overladt en stor del af dokumentationen af standarderne til tredjeparter såsom softwareleverandørerne, forklarer Jacobs.

Dette projekt giver dog mulighed for, at alle de forskellige parter kan samle trådene og således undgå dobbeltarbejde.

"Ofte har de relativt små teams, som har svært ved at følge med den hastige udvikling af standarderne," påpeger Jacobs.

"Derfor er det for dem en fordel, at de kan udnytte deres ressourcer bedre gennem leverandørneutrale W3C."

Chatfora skal hjælpe på vej

Ved hjælp af chat- og internetfora sigter webstedet efter at styrke kommunikationen mellem de, der laver standarderne, og de der anvender dem.

Webstedets besøgende vil have adgang til aktuel information om en given standards status angående dens udvikling og implementering, mens W3C kan bruge feedback fra brugerfællesskabet til at forbedre sit eget arbejde.

"Mere input fra fællesskabet, end hvad en arbejdsgruppe ellers umiddelbart ville have adgang til, kan være en kilde til vigtig feedback, der kan ende med at forbedre standarden," forklarer Jacobs.

Grundige vejledninger

Webstedet indeholder dybdegående vejledninger om, hvordan man anvender teknologier såsom HTML5, CSS (cascading style sheets) og de forskellige audio-, video- og animations-tags.

For eksempel dokumenteres billedrelaterede værktøjer såsom Canvas-tagget, WebGL og SVG (scalable vector graphics).

Det samme gælder for teknologier til lagring og genfinding af data såsom media queries, IndexedDB og File API.

Formålet med vejledningerne er at lære udviklerne at anvende disse teknologier på den rigtige måde, så de fungerer på tværs af platforme.

Vejledningerne beskriver syntaks, giver eksempler og oplyser seneste nyt om status for udviklingen og implementeringen af hver teknologi.

W3C beskriver på nuværende tidspunkt dette websted som en alfa-udgivelse. Adobe, Facebook, Microsoft og andre har bidraget med råmateriale og W3C, som styrer projektet, opfordrer frivillige til at bearbejde materialet, så det bliver så oplysende som muligt for udviklere af webapplikationer.

Webstedet har funktionalitet i stil med Wikipedia, så man som bruger kan markere indhold, der bør forbedres, ligesom man let selv kan bidrage med nyt indhold eller foretage ændringer i det eksisterende.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere