Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fagforbund jubler over TDC: En ven i nøden

TDC er en ven i nøden, lyder det fra fagforbund. Se her hvorfor.

Læs også:
Det vil akutjob-aftale betyde for it-folk

Det er ikke bare spil for galleriet, når TDC har indgået et samarbejde med Dansk Metal om at udbyde såkaldte akutjob, som skal hjælpe såkaldte udfaldstruede ledige, som risikerer at miste dagpengene om kort tid.

Det fortæller John Schwartzbach, der er afdelingsleder hos Dansk Metal Tele Øst. 

Fagforbundet har omkring 80 medlemmer, som aktuelt er i fare for at falde ud af dagpengesystemet.

Derfor hilser han samarbejdet med TDC velkomment.

"Det betyder eddermame noget for os," siger han og fortæller, at TDC i denne situation er en ven i nøden.

Han fortæller, at man godt nok forfordeler nogle i ansættelsesprocessen, men til gengæld udsætter man den periode, hvor dagpengemodtagerne risikerer at stå uden indtægt.

"De kan måske ikke engang få kontanthjælp, og så giver man dem en mulighed for at klare skærene, efter at man har afkortet dagpengeperioden," siger John Schwartzbach.

Akut-job ordningen betyder, at arbejdsgivere, som ansætter ledige på dagpenge i akutjob, kan modtage op til 25.000 kroner per ny kollega. Men fagforeningsmanden mener ikke, at denne gulerod betyder det store for TDC.

"Det er ikke det, der trækker. Det er pivhamrende sikkert," siger han.

Så vidt John Schwartzbach ved, er TDC det første selskab i telebranchen, som opretter akutjob. Men han håber, at mange i branchen vil følge eksemplet.

"Alle firmaer skulle tage fat på det her for at hjælpe de udfaldstruede. Det drejer sig om at finde nogle reelle job til dem," siger han.

Akut-job kan søges af alle, men John Schwartzbach fortæller, at fagforbundet sætter en stor indsats i gang for at hjælpe Dansk Metal-medlemmerne med at komme i betragtning til TDC-jobbene, som der kun er tre af i øjeblikket.

Sådan bliver de grebet an

Det sker med en målrettet indsats, hvor de udfaldstruede bliver fulgt meget tæt for at give dem nye input efter at have gået hjemme i næsten to år, fortæller han.

"De bliver simpelthen mandsopdækket helt personligt og fulgt meget tæt i forhold til CV, ansøgninger og så videre," siger John Schwartzbach.

Der er i øjeblikket kun slået tre akutjob op i TDC-regi.

TDC's vicedirektør for HR, Peer Schaumburg-Müller vurderer imidlertid, at i løbet af seks måneder vil nå op på 100 stillinger.

"I løbet af et halvt års tid plejer vi at slå lidt over hundrede job op. Så det er vores håb, at vi vil kunne opslå en væsentlig del af dem som akutjob," siger han.

Han fortæller, at TDC har indgået smarbejdet med Dansk Metal fordi det er en vigtig samarbejdspartner, og fordi forbundet kan være med til at nå de udfaldstruede blandt deres ledige medlemmer.

Være med til at tage ansvar

"Vi vil gerne være med til at tage et ansvar for at prøve at realisere akutjob-aftalen. Samtidig når vi ud til en gruppe, som formentlig har nogle kompetancer, som vi eller ikke ville nå med vores traditionelle opslag," siger Peer Schaumburg-Müller.

Ud over at slå akutjob op er TDC i færd med at ansætte de første tre ledige som vikarer for ansatte, som skal efteruddannes.

Det skal give koncernen erfaring med jobrotationsordningen, som efter de nyere ændringer er blevet interessant for TDC.

"Denne her ordning kunne godt medføre, at vi i lidt større omfang kunne bruge vikarer. Og det kigger vi på," siger han.

De interessante ændringer ved jobrotationsordningen er ifølge direktøren en timebank, som gør det langt mere fleksibelt at benytte vikarerne.

Tidligere var det medarbejderen som var på efteruddannelses specifikke job som skulle genbesættes af en person i jobrotation.

Nu er det sådan, at 100 på uddannelse i fem timer giver 500 timer, som kan benyttes af en person i jobrotation.

"Det giver en større fleksibilitet, sådan at det faktisk er muligt at bruge ordningen," siger Peer Schaumburg-Müller.
IT-JOB

Vetech Software Solutions ApS

Softwareudvikler

Banking Circle

Senior Backend Developer

Capgemini Danmark A/S

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.