Google Maps til iPhone i strid med vigtige EU-regler

Google krænker EU's regler for databeskyttelse med sin Maps-app til iPhone. Læs her hvorfor.

Læs også:

Sådan fungerer Google Maps til Apples iPhone.

Politi advarer mod Apple Maps - lad være med at bruge det.

Apple om elendigt kort: Undskyld undskyld undskyld.


Computerworld News Service: Når brugerne installerer Google Maps på deres iPhone, er valgmuligheden om at dele deres geografiske placering med Google slået til som standard.

Dermed krænker Google EU's regler for databeskyttelse, mener tysk privacy-organisation.

Google Maps til iPhone blev i sidste uge tilgængelig i Apples App Store til stor jubel fra mange brugere, efter Apple forkludrede sin egen kort-applikation.

Google Maps blev hurtigt den mest populære gratis app i App Store.

Skal godkende vilkår
Når app'en downloades, beder Google brugerne om at godkende et sæt servicevilkår og en privatlivspolitik.

På samme skærm gøres brugerne opmærksomme på, at de fremover vil dele deres lokalitetsdata med Google.

"Hjælp os med at forbedre Google heriblandt trafik og andre tjenester. Anonyme lokalitetsdata vil blive indsamlet af Googles lokalitetstjeneste og sendt til Google og kan blive lagret på din enhed," skriver Google.

Slået til som standard
Denne valgmulighed er slået til som standard, hvilket ikke er tilladt i henhold til EU's regler for databeskyttelse, skriver Marit Hansen, der er vicekommissær for privatliv og information ved Det uafhængige center for beskyttelse af personlige oplysninger Schleswig-Holstein Tyskland (ULD) i en e-mail.

Hun skriver, at Googles definition af "anonym" ikke garanterer brugerne komplet anonymitet.

Alle tilgængelige oplysninger peger i retning af, at disse data stadig indeholder identifikatorer, der kan forbindes til den enkelte bruger."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Corporate Performance Management - sådan omsætter du strategiske beslutninger til operationelle planer

Den digitale transformation er i gang de danske finans- og økonomiafdelinger. Corporate Performance Management (CPM) er en fællesbetegnelse for de softwareløsninger, der er med til at håndtere og visualisere virksomhedens performance og målopfyldelse. Men hvilke løsninger skal du vælge og hvordan kommer du i gang?

27. september 2018 | Læs mere


Premium
Facebook er virksomheden der kan eje verden, hvis den kommer helskindet igennem sin identitetskrise
Selvom Facebooks aktie er blevet sendt til tælling over sommeren, har den gode odds i fremtiden. Selvskabet har nemlig en unik evne til at navigere igennem kriser.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Den evigt forandrende rolle som it-manager – sådan ser fremtiden ud!
Rollen som it-manager har ændret sig meget, og bliver fremadrettet endnu vigtigere i enhver organisation, i takt med at teknologien udvikler sig. Det betyder at hverdagen er fyldt med mange udfordringer, som hele tiden stiller krav til medarbejderne og deres evne til at have de rette kompetencer. Hvad fremtiden bringer kan ingen spå om, men du får et bud på hvordan en it-managers hverdag ser ud i 2020, og hvilke løsninger der kan være vejen frem. Silotænkningen er fortid og det kræver at du som it-manager hele tiden tænker innovativt for at være på forkant. Hvordan du tilpasser dig til fremtiden, går vi i dybden med i dette Whitepaper.