Artikel top billede

Udvikler sendte sine opgaver til Kina - og hævede lønnen

Outsourcing. Virksomheder gør det i stor stil, men har du nogensinde overvejet, at du da bare selv kan outsource dit arbejde, holde fri og samtidig tjene kassen?

Hvis du ligesom en kreativ udvikler fra USA under navnet Bob meget hellere vil surfe rundt på internettet istedet for at udføre hårdt kode-arbejde, så er her opskriften.  

En sikkerhedsrevision af et amerikansk kritisk infrastrukturselskab afslørede sidste år, at dets stjerneudvikler havde outsourcet sit eget arbejde til en kinesisk underleverandør.

Alt i mens brugte den amerikanske udvikler arbejdstiden på at surfe rundt på internettet.

Sådan lyder starten på den noget opsigtsvækkende historie på The Register.

Sådan blev det afsløret

Virksomheden kom på sporet af den kreative outsourcingsmodel, da man kontaktede sin telekommunikationsleverandør, Verizon.

Logfiler fra VPN-trafikken viste nemlig, at der var en række gentagende logins fra Shenyan, Kina. Logfilerne viste yderligere, at der var tale om topprogrammøren 'Bob'.

"Virksomhedens it-folk var sikre på, at problemet måtte have at gøre med en slags malware, der kunne initiere VPN-forbindelser fra Bobs stationære arbejdsstation via en ekstern proxy," udtaler Verizon.

Den forklaring viste sig ikke at holde stik. 

Verizon fik tilladelse til at gå Bobs computervaner efter i sømmene. Efterforskerne fandt frem til, at han havde hyret en softwarevirksomhed i Shenyang til at lave sit programmeringsarbejde for sig.

Sådan så hans typiske arbejdsdag ud

Stjerneudvikleren kunne sidde afslappet i stolen, mens den kinesiske softwarevirksomhed klarede dagens opgaver for en femtedel af Bobs sekscifrede løn i dollars.

Ved at analyse hans arbejdsrutiner fandt de frem til, at en arbejdsdag for Bob typisk bestod af:

9.00 - Møde på arbejde og surfe på Reddit et par timer. Se videoklip af katte

11.30 - Gå til frokost

13.00 - 'Ebay-time'

14-tiden - Updates på Facebook, LinkedIn

16.30 - Afsluttende updates, e-mail til ledelsen

17.00 - Gå hjem

Firmaets mand 

Det er måske ikke underligt, at virksomheden anså Bob som et af virksomhedens største aktiver. 

For det gik faktisk så godt for Bob, at han af HR-afdelingen blev udnævnt som virksomhedens topprogrammør i flere kvartaler, og man anså ham endvidere for ekspert indenfor C, C++, Perl, Java, Ruby, PHP og Python.

Flere undersøgelser af den kreative programmør viste, at Bob faktisk havde flere stillinger hos andre virksomheder, som han også havde outsourcet.

"Det gav ham hundredetusindvis af dollars i profit samt masser af tid til at surfe rundt på internettet, forums og tjekke de nyeste 'Detective Mittens'-videoer," skriver The Register og afslutter:

"Bob er ikke længere ansat i firmaet."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere