Artikel top billede

Udvikler sendte sine opgaver til Kina - og hævede lønnen

Outsourcing. Virksomheder gør det i stor stil, men har du nogensinde overvejet, at du da bare selv kan outsource dit arbejde, holde fri og samtidig tjene kassen?

Hvis du ligesom en kreativ udvikler fra USA under navnet Bob meget hellere vil surfe rundt på internettet istedet for at udføre hårdt kode-arbejde, så er her opskriften.  

En sikkerhedsrevision af et amerikansk kritisk infrastrukturselskab afslørede sidste år, at dets stjerneudvikler havde outsourcet sit eget arbejde til en kinesisk underleverandør.

Alt i mens brugte den amerikanske udvikler arbejdstiden på at surfe rundt på internettet.

Sådan lyder starten på den noget opsigtsvækkende historie på The Register.

Sådan blev det afsløret

Virksomheden kom på sporet af den kreative outsourcingsmodel, da man kontaktede sin telekommunikationsleverandør, Verizon.

Logfiler fra VPN-trafikken viste nemlig, at der var en række gentagende logins fra Shenyan, Kina. Logfilerne viste yderligere, at der var tale om topprogrammøren 'Bob'.

"Virksomhedens it-folk var sikre på, at problemet måtte have at gøre med en slags malware, der kunne initiere VPN-forbindelser fra Bobs stationære arbejdsstation via en ekstern proxy," udtaler Verizon.

Den forklaring viste sig ikke at holde stik. 

Verizon fik tilladelse til at gå Bobs computervaner efter i sømmene. Efterforskerne fandt frem til, at han havde hyret en softwarevirksomhed i Shenyang til at lave sit programmeringsarbejde for sig.

Sådan så hans typiske arbejdsdag ud

Stjerneudvikleren kunne sidde afslappet i stolen, mens den kinesiske softwarevirksomhed klarede dagens opgaver for en femtedel af Bobs sekscifrede løn i dollars.

Ved at analyse hans arbejdsrutiner fandt de frem til, at en arbejdsdag for Bob typisk bestod af:

9.00 - Møde på arbejde og surfe på Reddit et par timer. Se videoklip af katte

11.30 - Gå til frokost

13.00 - 'Ebay-time'

14-tiden - Updates på Facebook, LinkedIn

16.30 - Afsluttende updates, e-mail til ledelsen

17.00 - Gå hjem

Firmaets mand 

Det er måske ikke underligt, at virksomheden anså Bob som et af virksomhedens største aktiver. 

For det gik faktisk så godt for Bob, at han af HR-afdelingen blev udnævnt som virksomhedens topprogrammør i flere kvartaler, og man anså ham endvidere for ekspert indenfor C, C++, Perl, Java, Ruby, PHP og Python.

Flere undersøgelser af den kreative programmør viste, at Bob faktisk havde flere stillinger hos andre virksomheder, som han også havde outsourcet.

"Det gav ham hundredetusindvis af dollars i profit samt masser af tid til at surfe rundt på internettet, forums og tjekke de nyeste 'Detective Mittens'-videoer," skriver The Register og afslutter:

"Bob er ikke længere ansat i firmaet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere