Artikel top billede

Så mange danskere bed på snedig phishing-mail

Phishing-mail, der ser ud til at komme fra Skat, har narret danskere til at udlevere kreditkort-oplysninger.

Læs også:

Sådan vil Skat stoppe svindel-mails til danskerne

Store danske firmaer ramt af phishing-svindlere

Ifølge Skat har 1.300 danskere besøgt én af de webservere, hvor du uvidende har mulighed for at indtaste dine kreditkort-oplysninger til luskede bagmænd.

Ud af de 1.300 besøgende har 127 personer valgt at videregive deres kreditkort-oplysninger til bagmændene, der angiveligt kan spores tilbage til Marokko.

Men omfanget er reelt større.

Skat har siden november identificeret 92 forskellige phishing-kampagner, hvor der hver gang er benyttet en ny webserver.

I samarbejde med sikkerhedsvirksomheden CSIS forsøger Skat nu at dæmme op for de phishing-mail-kampagner, som danskerne gennem det meste af det seneste års tid har været udsat for.

Omfanget er fyldt med usikkerhed
De 92 phishing-kampagner med Skats navn er målt over perioden 1. november 2012 til 14. januar 2013. 

Men på grund af flere usikkerheder, er det er ikke muligt at give et nøjagtigt tal på, hvor mange personer, der er blevet franarret deres kreditkort-oplysninger.

"Man ved ikke, om de danskere, der har indtastet kreditkort-oplysninger på de falske hjemmesider, har udfyldt korrekte oplysninger, eller om det bare er Anders And-oplysninger," siger Jack Johansen, der er kontorchef for informationssikkerhed i Skatteministeriet.

"Derudover er det kun lykkedes at fremskaffe logfiler fra én af de hackede webservere."

Ifølge Jack Johansen har Skat modtaget omkring 150 mails fra danskere, der bekræfter, at de har videregivet kreditkort-oplysninger, dertil kommer et ukendt antal telefoniske henvendelser.

Bagmænd umulige at stoppe


I maj beskrev Computerworld én af disse kampanger. 

Her undrede flere læsere sig over, at der ikke var oprettet en såkaldt SPF-record for skat.dk-domænet, der kan dæmme op for en del af udsendelsen af mails.

"SPF-recorden er siden implementeret, men det forhindrer jo ikke alt. Det afhænger i sidste ende af, om borgernes egen smtp-server laver et opslag, der kan se, om mailen nu også kommer fra Skat," siger Jack Johansen og forsætter:

"Det ikke alle kampagnerne, der benytter sig af skat.dk domænet som afsenderadresse. Tilføjelsen fjerner desværre ikke alt, men selv den mindste forbedring er værd at tage med,"

Selvom trafikken kan spores tilbage til Marokko, kan Skat ikke lukke ned for phising-kampagnerne, fordi det stort set er umuligt at retsforfølge bagmændene.

Læs også:

Sådan vil Skat stoppe svindel-mails til danskerne

Store danske firmaer ramt af phishing-svindlere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.