Artikel top billede

Læs det hele: Her er de hemmelige Polsag-rapporter

Her er de hidtil ikke offentliggjorte rapporter om Polsag, som angiveligt fik Justitsminsteriet til at droppe it-systemet.

Læs også: 

J'Accuse: POLSAG/CSC

Hvad var årsagen til, at Polsag løb helt af sporet? 

Det har Computerworld i årevis forsøgt at afdække, blandt andet gennem gentagne aktindsigter, hvor vi har forsøgt at få udleveret mere information om projektet, der endte med at koste staten en lille halv milliard kroner, da Rigspolitiet skrottede Polsag i februar 2012. 

Beslutningen om at droppe Polsag, der var udviklet af CSC og næsten færdigt, blev ifølge Rigspolitiet og Justitsministeriet taget på baggrund af to konsulent-rapporter i en næsten endeløs række af undersøgelser af systemet gennem årene. 

Især den sidste rapport fra Globeteam var i lang tid særdeles hemmelig. Den blev behandlet på lukkede udvalgsmøder og rapporten måtte ikke refereres overfor offentligheden eller udleveres.

Computerworld søgte aktindsigt i rapporten flere gange hos Politiet og Rigspolitiet, allerede måneder inden Polsag blev stoppet.

Først mere end et år senere, 15 måneder efter første aktindsigt, fremsendte Justitsministeriet den 21. december, sidste arbejdsdag før jul, endelig den hemmelige rapport.

Der er dog en lang række overstregninger i rapporten. 

Den 11. januar 2013 gav Rigspolitiet også aktindsigt i en del af den hemmelige rapport, som udover Globeteam-rapporten blev suppleret af et review af Polsag udført af Boston Consulting Group fra oktober 2011. 

Det afslører rapporterne

Med baggrund i rapporterne har Computerworld blandt andet skrevet følgende artikler:

Derfor måtte eksperter opgive grundig test af Polsag

Konsulenter scorede kasse på forlist it-projekt

Så mange Polsag-millioner var CSC stillet i udsigt

Så stor en formue gik politiet glip af på grund af Polsag-skandalen

I Rigspolitiets versioner er der tilsyneladende sparet lidt mere på den sorte tusch inden dokumentet er printet ud for at blive scannet ind i systemet igen uden OCR, (Optical Text Recognition), sådan som fremgangsmåden ved behandlinger af aktindsigter typisk er.

Rapporten fra de to myndigheder er opdelt i flere forskellige dele i PDF-format.

Computerworld offentliggør nu hele materialet fra Justitsminsteriet og Rigspolitiets seneste aktindsigtsbevilling i sin oprindelige form. Rapporten er fra de to myndigheder opdelt i flere forskellige dele i PDF-format.

Læs de hemmelige rapporter på næste side.

Læs Hemmelige Polsag-rapporter

Du kan læse alle Computerworlds artikler om Polsag her.

Her er rapporterne om Polsag:

Globeteam

- Performance review, del 1

Globeteam

- Performance review, del 2

Globeteam

- Performance review, del 3

Globeteam

- POLSAG Teknisk Review Summary 

Globeteam

- POLSAG Code Review

BCG (Boston Consulting Group)

- Review af POLSAG 2011
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.