Artikel top billede

Telegigant: Google betaler os for internettrafik

Google betaler stort teleselskab penge for den internettrafik, som søgegigantens kunder genererer.

Læs også:

Afsløring: Her bruger medarbejderne din net-kapacitet

Google skal nu ikke kun bruge penge på drift, udvikling og vedligeholdelse af selskabets services.

Virksomheden skal også betale penge til internetudbyderen Orange, når televirksomhedens kunder surfer på eksempelvis YouTube.

Den franske telegigant Orange har indgået en aftale med Google omkring økonomisk kompensation for den trafikmængde, som det amerikanske selskab sender på Oranges netværk.

Det skriver The Register.

"Google betaler os for den trafik, de sender," bekræfter Orange overfor The Register.

Oranges CEO, Stephane Richard, vil ikke ud med konkrete tal, der fortæller, hvor mange penge Google skal lægge i Oranges kasse.

"Det drejer sig ikke om flere hundrede millioner kroner," udtaler Stephane Richard kryptisk.

Aftalen mellem Orange og Google skal angiveligt have været på plads i omkring et år.

Pengene fra Google går til vedligeholdelse af Oranges netværk og til at sikre, at kunderne opnår hurtig og stabil adgang til Googles services.

Ifølge Orange udgør Googles trafik omkring 50 procent af den samlede internettrafik hos Orange.

Computerworld har tidligere beskrevet lignende trafikmønstre i Danmark.

En undersøgelse fra sikkerhedsvirksomheden Check Point viste, at 51 procent af internettrafikken i de nordiske virksomheder gik direkte til Googles YouTube.

Læs også:

Afsløring: Her bruger medarbejderne din net-kapacitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.