Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Dette udbredte it-udstyr er spækket med sårbarheder

Universal Plug and Play (UPnP), der anvendes i stort set alt computer-udstyr, der indgår i netværk, indeholder alvorlige sårbarheder.

Læs også:

Derfor kan din printer skabe sikkerhedsproblemer

Universal Plug and Play (UPnP), der gør det let at netværks-forbinde eksempelvis pc'er, printere og routere, er til trods for navnet ikke den rene leg.

Tværtimod så kan den store udbredelse af UPnP-udstyr udgøre en sikkerhedstrussel.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Rapid 7 i et blogindlæg.

Firmaet har foretaget en undersøgelse, der skal dokumentere, at mellem 40 og 50 millioner UPnP-enheder via IP-protokollen kan være sårbare over for mindst en af tre angrebsmetoder, som Rapid 7 beskriver. 

"... vi var i stand til at identificere flere end 6.900 produkt-versioner, der var sårbare via UPnP. Denne liste omfatter flere end 1.500 leverandører," skriver sikkerhedsfirmaet blandt andet.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at sikkerhedsfirmaer peger på, at UPnP kan udgøre en sikkerhedsrisiko. 

Er der sårbarheder, vil kriminelle eksempelvis kunne foretage fjernkørsel af malware på brugerens udstyr.

Problemet bliver ikke mindre, når stort set alt netværksudstyr har UPnP slået til som udgangspunkt.

Et afgørende problem er desuden, at hullerne ikke lukkes specielt hurtigt af leverandørerne, og slet ikke hvis det pågældende produkt ikke længere sælges. 

Som et eksempel nævner Rapid 7 sårbarheder, der for mere end to år siden blev lukket i MiniUPnP-softwaren, men som i dag fortsat findes i 330 forskellige produkter, der anvender ældre versioner af MiniUPnP.

"Derfor anbefaler vi, at slutbrugere, virksomheder og ISP'er øjeblikkeligt går i gang med at identificere og frakoble internet-tilkoblede UPnP enheder i deres miljø," skriver Rapid 7. 

Læs også:

Derfor kan din printer skabe sikkerhedsproblemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere