Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Dette udbredte it-udstyr er spækket med sårbarheder

Universal Plug and Play (UPnP), der anvendes i stort set alt computer-udstyr, der indgår i netværk, indeholder alvorlige sårbarheder.

Læs også:

Derfor kan din printer skabe sikkerhedsproblemer

Universal Plug and Play (UPnP), der gør det let at netværks-forbinde eksempelvis pc'er, printere og routere, er til trods for navnet ikke den rene leg.

Tværtimod så kan den store udbredelse af UPnP-udstyr udgøre en sikkerhedstrussel.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Rapid 7 i et blogindlæg.

Firmaet har foretaget en undersøgelse, der skal dokumentere, at mellem 40 og 50 millioner UPnP-enheder via IP-protokollen kan være sårbare over for mindst en af tre angrebsmetoder, som Rapid 7 beskriver. 

"... vi var i stand til at identificere flere end 6.900 produkt-versioner, der var sårbare via UPnP. Denne liste omfatter flere end 1.500 leverandører," skriver sikkerhedsfirmaet blandt andet.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at sikkerhedsfirmaer peger på, at UPnP kan udgøre en sikkerhedsrisiko. 

Er der sårbarheder, vil kriminelle eksempelvis kunne foretage fjernkørsel af malware på brugerens udstyr.

Problemet bliver ikke mindre, når stort set alt netværksudstyr har UPnP slået til som udgangspunkt.

Et afgørende problem er desuden, at hullerne ikke lukkes specielt hurtigt af leverandørerne, og slet ikke hvis det pågældende produkt ikke længere sælges. 

Som et eksempel nævner Rapid 7 sårbarheder, der for mere end to år siden blev lukket i MiniUPnP-softwaren, men som i dag fortsat findes i 330 forskellige produkter, der anvender ældre versioner af MiniUPnP.

"Derfor anbefaler vi, at slutbrugere, virksomheder og ISP'er øjeblikkeligt går i gang med at identificere og frakoble internet-tilkoblede UPnP enheder i deres miljø," skriver Rapid 7. 

Læs også:

Derfor kan din printer skabe sikkerhedsproblemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.