Artikel top billede

Det er muligt at køre Windows på en Mac - her ved hjælp af Parallels Desktop.

Kør Windows på din Mac: Her er de bedste løsninger

To af de mest populære løsninger til at køre Windows på Mac er blevet testet. Her er resultatet.

Læs også


Mac i virksomheden? Her er dine vigtige overvejelser

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac

Stadig flere it-chefer begynder at åbne en dør på klem for Mac i virksomheden, men selvom man taler om, at den Windows-dominerede æra er ved at være slut, er der stadig en betydelig efterspørgsel på at kunne køre Windows på Mac.

Uanset hvad man i øvrigt måtte mene om Apples styresystem, så udgør det nemlig lidt af en udfordring, når man skal arbejde med Windows-applikationer i virksomheden.

Derfor findes der en række løsninger, der gør det muligt at køre Windows på en Mac.

Blandt de mest populære finder man VMware Fusion, Parallels Desktop, Citrix' løsninger og VirtualBox. 

Sådan kører man Windows på Mac

De løsninger gør det muligt at køre med både Windows og Mac OS på samme tid, så man nemt kan skifte til Windows-miljøet, når der er behov for det.

Derudover har Apple sin egen Boot Camp-løsning, der gør det muligt at installere Windows på selve Mac'en, så man kan boote i Microsofts styresystem.

Nu har Mactech testet to af de mest populære virtualiserings-løsninger; VMware Fusion 5 og Parallels Desktop 8.

Mactech har testet både Windows 7 og 8 på en række forskellige Macs med både traditionelle harddiske og SSD'er.

"Både VMware Fusion og Parallels Desktop til Mac er glimrende produkter, og begge lader dig køre mange OS'er ganske godt, skriver Mactech i sin konklusion.

Sammenholder man Mactech-testen med den test af de to løsninger, som vores eget mediehus tidligere har foretaget, tegner der sig et klart billede af, hvem vinderen er.

VMware Fusion mod Parallels

Mactech skriver:

"I størstedelen af vores generelle tests vandt Parallels 8."

I de tests, Mactech har kørt, kommer Parallels ud med 10 procent bedre resultater end konkurrenten i 56 procent af test-kørslerne.

Ser man på 3D-tests alene, vinder Parallels endnu mere klart, skriver Mactech, der også konkluderer, at Parallels Desktop er den bedste løsning, når det kommer til at udnytte Mac'ens batteri bedst.

Den konklusion matcher i det store hele den test, som vores eget mediehus i form af Infoworld tidligere har foretaget.

Ikke nok for pengene

I Infoworld-testen vandt Parallels Desktop 8 nemlig med karakteren 7,8 mod 7,6 til VMware Fusion 5

"Når alt kommer til alt, kan det en anelse bedre retfærdiggøres at opgradere til Parallels Desktop 8 end til Fusion 5. Men sagen er, at har man den forrige version af et af disse produkter, vil man sandsynligvis ikke have behov for at opgradere," skrev Infoworld blandt andet.

"Er planen at anvende Windows 8 i noget stort omfang, ville jeg vælge Parallels Desktop 8, fordi produktet understøtter Windows 8 en tand bedre."

"Hvis Windows 8 ikke er på menuen, så behold, hvad end du har. Hvis du ikke i forvejen har licens til et af disse produkter, men har behov for at køre Windows i en virtuel maskine, kan du frit vælge mellem disse to produkter: De er begge tilstrækkelige til formålet."


Resultatet i Infoworlds test (klik for stor størrelse).

Infoworld kritiserede dog begge de nye versioner for ikke at indeholde meget nyt for pengene.

"Efter min mening er ingen af de nye versioner pengene værd. Hvad værre er, så gælder det for begge produkter, at dette er anden gang i træk, disse to virksomheder tilbyder dyre opgraderinger med minimale forbedringer - det er en opførsel, man som bruger ikke bør acceptere."

Læs også

Mac i virksomheden? Her er dine vigtige overvejelser

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.