Microsoft vil forhindre røde minister-ører

Microsoft har udviklet et værktøj, som kan fjerne afslørende oplysninger fra Office-dokumenter. Blot få museklik fra Office-kyndige journalister gav i januar røde ører i Statsministeriet, da det kom frem, at dokumentet med statsministerens nytårstale var oprettet af en medarbejder i Dansk Industri.

Microsoft har udviklet et lille værktøj til Microsoft Office XP og 2003 som kan fjerne de skjulte informationer i et Office-dokument inden offentliggørelsen.

At et Word-dokument indeholder mere end øjet umiddelbart kan skue, måtte statsminister Anders Fogh Rasmussen sande i forbindelse med sin nytårstale i år.

Talen blev udsendt til pressen som et Word-dokument. Men et Word-dokument indeholder en historik-funktion, som er beregnet til at lette arbejdsgangen, når flere personer arbejder på det samme dokument.

Problemet er, at denne historik også kan afsløre, hvem der har ændret i dokumentet og ikke mindst, hvad de har ændret.

Det gav røde ører i Statsministeriet, da journalister med få museklik kunne læse, at det originale dokument var oprettet af erhvervsjuridisk chef i Dansk Industri, Christopher Arzrouni.

Statsministerens nytårstale i år var ikke det første eksempel på, at et Word-dokument afslørede mere, end afsenderen ønskede.

En tilsvarende svipser skete i forbindelse med statsministerens åbningstale til Folketinget i oktober 2002. Dengang kunne læserne fremhæve de ændringer, som var blevet foretaget i talen, inden den blev offentliggjort.

Efter det to gange er gået galt, har Statsministeriet valgt at udsende pressemeddelelser som pdf-dokumenter i stedet.

Statsministeren er ikke den eneste, hvor et Word-dokument har sladret. Da Microsoft købte danske Navision, udsendte Microsoft selv pressemeddelelsen som et Word-dokument, hvor ændringerne kunne læses af modtagerne.

Det kan Microsoft, statsministeren og andre nu undgå med det lille værktøj Hidden Data Removal Tool fra Microsoft. Værktøjet kan fjerne alle metaoplysningerne fra et dokument, inden det offentliggøres.

Dermed kan dokumentet stadig udsendes som et Word-dokument, hvis man ønsker det, men uden de oplysninger, man ikke ønsker, at modtagerne skal se.

Relevant link

Microsoft Hidden Data Removal Tool




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere