Microsoft vil forhindre røde minister-ører

Microsoft har udviklet et værktøj, som kan fjerne afslørende oplysninger fra Office-dokumenter. Blot få museklik fra Office-kyndige journalister gav i januar røde ører i Statsministeriet, da det kom frem, at dokumentet med statsministerens nytårstale var oprettet af en medarbejder i Dansk Industri.

Microsoft har udviklet et lille værktøj til Microsoft Office XP og 2003 som kan fjerne de skjulte informationer i et Office-dokument inden offentliggørelsen.

At et Word-dokument indeholder mere end øjet umiddelbart kan skue, måtte statsminister Anders Fogh Rasmussen sande i forbindelse med sin nytårstale i år.

Talen blev udsendt til pressen som et Word-dokument. Men et Word-dokument indeholder en historik-funktion, som er beregnet til at lette arbejdsgangen, når flere personer arbejder på det samme dokument.

Problemet er, at denne historik også kan afsløre, hvem der har ændret i dokumentet og ikke mindst, hvad de har ændret.

Det gav røde ører i Statsministeriet, da journalister med få museklik kunne læse, at det originale dokument var oprettet af erhvervsjuridisk chef i Dansk Industri, Christopher Arzrouni.

Statsministerens nytårstale i år var ikke det første eksempel på, at et Word-dokument afslørede mere, end afsenderen ønskede.

En tilsvarende svipser skete i forbindelse med statsministerens åbningstale til Folketinget i oktober 2002. Dengang kunne læserne fremhæve de ændringer, som var blevet foretaget i talen, inden den blev offentliggjort.

Efter det to gange er gået galt, har Statsministeriet valgt at udsende pressemeddelelser som pdf-dokumenter i stedet.

Statsministeren er ikke den eneste, hvor et Word-dokument har sladret. Da Microsoft købte danske Navision, udsendte Microsoft selv pressemeddelelsen som et Word-dokument, hvor ændringerne kunne læses af modtagerne.

Det kan Microsoft, statsministeren og andre nu undgå med det lille værktøj Hidden Data Removal Tool fra Microsoft. Værktøjet kan fjerne alle metaoplysningerne fra et dokument, inden det offentliggøres.

Dermed kan dokumentet stadig udsendes som et Word-dokument, hvis man ønsker det, men uden de oplysninger, man ikke ønsker, at modtagerne skal se.


Relevant link

Microsoft Hidden Data Removal ToolYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Nye tal afslører: Hver anden dansker har en iPhone
Danmark er Apple-land, når det kommer til smartphones. Ny dansk undersøgelse viser, at halvdelen af alle danskere har en iPhone.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Stor undersøgelse: Det forventer danske it-folk på jobbet
I samarbejde med it-jobbank har Computerworld undersøgt, hvad it-folk lægger vægt på i et job. Flere end 2.000 it-folk deltog blandt Computerworlds og it-jobbanks brugere i juli og august måned 2016.