Microsoft vil forhindre røde minister-ører

Microsoft har udviklet et værktøj, som kan fjerne afslørende oplysninger fra Office-dokumenter. Blot få museklik fra Office-kyndige journalister gav i januar røde ører i Statsministeriet, da det kom frem, at dokumentet med statsministerens nytårstale var oprettet af en medarbejder i Dansk Industri.

Microsoft har udviklet et lille værktøj til Microsoft Office XP og 2003 som kan fjerne de skjulte informationer i et Office-dokument inden offentliggørelsen.

At et Word-dokument indeholder mere end øjet umiddelbart kan skue, måtte statsminister Anders Fogh Rasmussen sande i forbindelse med sin nytårstale i år.

Talen blev udsendt til pressen som et Word-dokument. Men et Word-dokument indeholder en historik-funktion, som er beregnet til at lette arbejdsgangen, når flere personer arbejder på det samme dokument.

Problemet er, at denne historik også kan afsløre, hvem der har ændret i dokumentet og ikke mindst, hvad de har ændret.

Det gav røde ører i Statsministeriet, da journalister med få museklik kunne læse, at det originale dokument var oprettet af erhvervsjuridisk chef i Dansk Industri, Christopher Arzrouni.

Statsministerens nytårstale i år var ikke det første eksempel på, at et Word-dokument afslørede mere, end afsenderen ønskede.

En tilsvarende svipser skete i forbindelse med statsministerens åbningstale til Folketinget i oktober 2002. Dengang kunne læserne fremhæve de ændringer, som var blevet foretaget i talen, inden den blev offentliggjort.

Efter det to gange er gået galt, har Statsministeriet valgt at udsende pressemeddelelser som pdf-dokumenter i stedet.

Statsministeren er ikke den eneste, hvor et Word-dokument har sladret. Da Microsoft købte danske Navision, udsendte Microsoft selv pressemeddelelsen som et Word-dokument, hvor ændringerne kunne læses af modtagerne.

Det kan Microsoft, statsministeren og andre nu undgå med det lille værktøj Hidden Data Removal Tool fra Microsoft. Værktøjet kan fjerne alle metaoplysningerne fra et dokument, inden det offentliggøres.

Dermed kan dokumentet stadig udsendes som et Word-dokument, hvis man ønsker det, men uden de oplysninger, man ikke ønsker, at modtagerne skal se.


Relevant link

Microsoft Hidden Data Removal ToolYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.