Artikel top billede

Sådan sætter Targit det bedste salgsteam

Nordjyske Targit har i sin amerikanske offensiv valgt en brutal måde at ansætte de bedste sælgere på. "Sådan er virkeligheden herovre," siger direktøren.

Læs også: Dansk it-veteran rykker til USA med vild vækstplan.

Nordjyske Targit har valgt USA som basen for fokuseringen og internationaliseringen af forretningen, som du kan læse mere om her.

Selskabet har salgskontor i Tampa, Florida, og administrerende direktør Morten Sandlykke og hans hustru Gitte Sandlykke har deres daglige gang på Cambridge Innovation Center, nabo til teknologi-universitetet MIT, uden de har nogen foreløbige planer om at booke returbillet.

Morten Sandlykke er i sin rekrutteringsfase helt klar på at være lidt udansk, når det bedste salgshold skal sammensættes.

"Har vi brug for 10 sælgere, så vil vi ansætte 30. Efter tre måneder vil vi gå videre med de 10 bedste, og så må resten kigge efter et nyt job. Det lyder kynisk, men sådan er virkeligheden herovre," forklarer han

Cambridge-innovationscentret nordvest i Boston er beboet af omkring 500 innovationsvirksomheder, som har godt 10 milliarder venture-kroner fordelt mellem sig.

Det miljø har bekræftet Targit-direktøren i selskabets strategi om at fokusere benhårdt på kompetencerne frem for at fare rundt i alle mulige udbuds-afkroge.

"Det lyder simpelt, men vi skal lære at sige nej til nogle enkelte tilbud, selv når de kommer fra store, internationale virksomheder. Vejen er ofte lang for reelt at få de ordrer, og vi skal lære at segmentere i markedet og være skarpere på vores standardprodukter, så Targit ikke bliver en blandet landhandel," siger Morten Sandlykke.

Jægere og snigskytter

Og så skal der sælges nogle business intelligence-produkter, så kundebasen på 4.700 med godt 300.000 slutbrugere kan udvides.

"Lige nu skal vi have hunters og snipers på plads. Vi kigger efter salg- og marketingfolk, for vi har nogle gode produkter, som vi skal være bedre til at sælge," siger Morten Sandlykke og fortsætter:

"Business intelligence-værktøjer er ikke længere for de udvalgte ledere, men for mange forskellige typer medarbejdere. Nu skal vi ramme alle, fordi halvdelen af al software i dag bliver købt af medarbejdere, der ikke er it-folk."

Sådan skal apps se ud i dag

Står over for genfødsel

Udover sit fokus på kernekompetencer, globale markeder og salget i marken arbejder Targit også på at blive mere tiltrækkende på overfladen.

"Jeg vælger selv apps ud fra anmeldelser og designet på ikonet. I dag skal software se lækkert ud og virke intuitivt, for folk har ikke tid til at sætte sig dybt ind i tingene. Vi arbejder derfor hos Targit også hele tiden på at blive mere lækker," fortæller Morten Sandlykke.

Business Intelligence-virksomheden skal selv i de næste måneder igennem den helt store kosmetiske tur med nye software-brugergrænseflader, nyt logo og en redesignet hjemmeside.

"Det bliver som en genfødsel," siger Morten Sandlykke.

Han glæder sig over, at livsværket er på vej ind i en ny fase med international vækst og vingesus, hvor det økonomiske sikkerhedsnet er spændt ud med omkring 4.000 software-forsikringer, der bliver fornyet hvert år.

"Vi mangler ikke cash, men vi har brug for mere vækst. Tidligere har vi drømt om denne ene store ordre, der kunne fordoble vores omsætning. De tider er forbi."

Læs også: Dansk it-veteran rykker til USA med vild vækstplan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.