Artikel top billede

Skat har tidligere været tæt på Navision-salget

Skat, der nu kræver 5,8 milliarder kroner af Microsoft, har tidligere været tæt på Navision-opkøbet.

Det er netop kommet frem, at Skat kræver ikke mindre end 5,8 milliarder kroner af it-giganten Microsoft i kølvandet på Navision-opkøbet.

Imidlertid er det ikke første gang, at de danske skattemyndigheder har været tæt på giganthandlen i it-branchen.

For lige efter købet af Navision i 2002 gav de danske skattemyndigheder faktisk skattefrihed til aktionærerne i Navision.

Det fremgår blandt andet af Skats egen hjemmeside i en meddelelse fra november 2003.

"Told- og Skattestyrelsen har afgivet tilladelse til, at aktionærerne i Navision A/S skattefrit kan ombytte deres aktier med aktier i Microsoft Corporation."  

Styrelsen har "udfra de i sagen foreliggende omstændigheder fundet, at der kan gives tilladelse til succession på aktionærsiden".

Myndigheder fulgte købet tæt

Skattefriheden er i øvrigt også blevet omtalt i en artikel på Computerworld, hvor det fremgår, at købet dengang blev blåstemplet af konkurrencemyndigheder hele vejen rundt.

"De danske skattemyndigheder har godkendt, at der ikke skal betales skat ved ombytning til aktier," står der i artiklen fra dengang.

Computerworld har forsøgt at indhente en kommentar fra Skat, men her ønsker man ikke at udtale sig.

"Skat har desværre ikke mulighed for at udtale sig om konkrete virksomheder eller om spørgsmål, der opstår på baggrund af konkrete sager, under henvisning til vores ubetingede tavshedspligt," hedder det via presseafdelingen.

Det er ikke lykkes at fange en af stifterne af Navision, Preben Damgaard.

Den nuværende sag hos Skat drejer sig om at køberen, Microsoft, skulle have overført de danske rettigheder til Irland uden at betale den rette skat deraf, ifølge DR2.

Ekspert: Næppe kun Navision-handlen
De cirka 800 millioner kroner af beløbet på 5,8 milliarder kroner skulle være renter.

Dog skal det nævnes, at blandt andet de meget høje beløb har fået en revisor til undre sig over, hvorvidt sagen "kun" vedrører Navision-handlen.

"Det er umiddelbart så stort et beløb, at det næppe kun kan vedrøre købet og videresalget af Navision. Mit gæt er derfor, at sagen også må dreje sig om løbende skattebetaling," udtaler skatteeksperten John Bygholm, der er formand for skatteudvalget hos FSR (danske revisorer), til epn.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.