Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Microsofts køb af Navision godkendt

De britiske konkurrencemyndigheder har som de sidste besluttet at sige god for, at Microsoft køber Navision for 11 milliarder kroner. Dermed fik konkurrenten Sage ikke held til at bremse handlen.

Så skulle alt være på plads, så Microsofts køb af Navision kan gennemføres som planlagt, når købstilbuddet til aktionærerne udløber i dag.

De britiske konkurrencemyndigheder godkendte ifølge en meddelelse, som Microsoft har sendt til Københavns Fondsbørs, handlen i går klokken 16 dansk tid. Helt konkret har den britiske minister for handel og industri besluttet ikke at henvise transaktionen til den britiske konkurrence-kommission.

Allerede 11. juni besluttede den danske Konkurrencestyrelse ikke at henvise opkøbet til behandling i EU. Styrelsen mente ikke, at opkøbet skader konkurrencen på det danske marked for ERP-systemer, og det er i Danmark, at Navision har langt den højeste markedsandel.

Konkurrencestyrelsen oplyste i juni, at myndighederne i andre lande havde samme holdning til Navision-købet. Storbritannien var det sidste af de lande, som Microsoft selv har søgt godkendelse hos, til at godkende handlen.

Nederlag til konkurrent

Dermed står det klart, at den britiske Navision-konkurrent Sage Group ikke fik held til at forpurre handlen. Sage var ellers på rundtur til konkurrencemyndighederne i flere lande og EU for at vinde støtte til sit synspunkt om, at Microsofts dominans inden for styresystemer og kontorprogrammer giver virksomheden en unik mulighed for at bundle med Navisions ERP-produkter og dermed sætte sig på hele markedet.

Den danske Konkurrencestyrelse lovede at holde et vågent øje med, om det sker.

Microsoft betaler omkring 11 milliarder kroner for Navision. Aktionærerne kan selv vælge, om de vil have kontanter eller Microsoft-aktier i betaling. Dog skal Navision-stifterne, som tilsammen får 6,2 milliarder kroner, tage imod Microsoft-aktier. De danske skattemyndigheder har godkendt, at der ikke skal betales skat ved ombytning til aktier.

Microsofts køb er betinget af, at selskabet får mindst 90 procent af Navision-aktierne og derefter kan afnotere Navision fra fondsbørsen. Alt tyder på, at det sker, for alle de store aktionærer støtter opkøbet.


Vil du vide mere om Microsoft og Navision?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere