BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

SAP's enkle licens-vejledning er på 131 sider

SAP har brug for 131 sider for at beskrive licensreglerne for selskabets software.

Læs også:

SAP hæver priserne - brugerne brokker sig


Computerworld News Service: Det er ikke nogen hemmelighed, at mange af SAP's kunder synes, at selskabets licens- og prisregler er alt for komplicerede.

En topchef fra SAP har da også offentligt lovet at gøre noget ved problemet. Men et nyligt oprettet internt dokument, som IDG News Service er kommet i besiddelse af, viser, at leverandøren her har et stort arbejde foran sig.

Dokumentet, der er mærket "fortroligt", er på 131 sider og blev sidst ændret i januar. Dokumentet består af en detaljeret gennemgang af SAP's licenspolitik, som med rimelighed kan sammenfattes i den konklusion, at leverandørens kunder står overfor en mur af kompleksitet.

For eksempel oplister dokumentet cirka 15 navngivne brugerlicenser alene til SAP's kerneprodukt Business Suite.

Det er roller som Developer, Business Expert, Professional, Limited Professional, Business Information, Employee, Employee Self-Service, Employee Self-Service Core, Business Expert Upgrade, B2B Sales, Professional Upgrade, Limited Professional Upgrade, Business Information Upgrade og Employee Upgrade.

Alt for kompliceret
Selv SAP's formuleringer i beskrivelsen af sådan noget som brugerroller er alt for komplicerede og forvirrende for kunderne, kommenterer Frank Scavo, der er direktørfor it-konsulentfirmaet Strativa.

Her henviser han til beskrivelsen af brugerlicenser til SAP's CRM Rapid Deployment Edition. Disse brugere har "udelukkende beføjelser til at (i) tilgå SAP CRM Rapid Deployment Edition og (ii) og udføre SAP ERP ordrestatus-kontrol via SAP CRM," som der står i dokumentet.

"Adgang til anden SAP-software kræver en SAP Application Business Expert User, en SAP Application Professional User eller en SAP Application Limited Professional User-licens."

"Rettighederne, der gives en SAP CRM Rapid Deployment Edition User er inkluderet i den eksisterende SAP Application Business Expert User, SAP Application Professional User og SAP Application Limited Professional User. SAP CRM Rapid Deployment Edition User inkluderer også de rettigheder, der gives under SAP Application Employee User."

"Det er ikke let at forstå disse rettigheder," tilføjer Scavo. "Jeg udfordrer enhver potentiel SAP-kunde til at læse disse definitioner og derefter forklare, hvad de betyder."

Scavo foreslår, at dokumentet kan tolkes som tegn på, at "SAP's advokater bliver betalt pr. ord."

SAP's brugere har da heller ikke været tilbageholdende med at lufte deres utilfredshed med leverandørens licenspolitik. Resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse, der blev udgivet i oktober af UK and Ireland SAP User Group, viser, at 95 procent af brugergruppens medlemmer mener, at SAP's regler er for komplekse.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.