Artikel top billede

Ballade: Bestyrelsesfolk smidt ud af Telia-selskab

Myndigheder skrider ind og smider tre bestyrelsesmedlemmer på porten i Telia-selskab.

Læs også: Topchef stopper hos telegigant efter beskidt sag

For lidt over en måned siden trådte TeliaSoneras topchef Lars Nyberg tilbage i kølvandet på en speget sag med beskyldninger om bestikkelse og hvidvaskning af penge i den svenske telegigants aktiviteter i Uzbekistan. Læs mere om det her.

Men det er ikke kun i Uzbekistan, TeliaSonera stadig kæmper en kamp med sine udenlandske aktiviteter.

Det gælder også i det tyrkiske selskab Turkcell, hvor Telia gennem flere år har kæmpet en kamp om magten i selskabet, som Telia ejer 13 procent af.

I hvert fald har finansmyndighederne i Tyrkiet besluttet at gå ind og blande sig i bestyrelsessammensætningen i Tyrkiets største teleselskab, Turkcell, der er delvist ejet af Telia.  

3 bestyrelsesmedlemmer er blevet verfet ud og erstattet med tre såkaldt uafhængige medlemmer efter selskabets problemer med at overholde reglerne for god selskabsledelse, også kaldet corporate governance.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra TeliaSonera.

Blokeres af ejer

Ifølge TeliaSonera kommer udskiftningen efter, at de tyrkiske finansmyndigheder gentagne gange har bedt Turkcell om at forøge antallet af uafhængige bestyrelsesmedlemmer og adlyde regler for god selskabsledelse.

Men det er ifølge TeliaSonera blevet blokeret af en anden ejer, Cukurova, der har udnyttet sin vetoret til at blokere for ændringerne i bestyrelsen.

Cukurova ejer ellers kun under en procent af aktiekapitalen i Turkcell.

"I lyset af det ikke er lykkedes Teliasonera at løse dødvandet i Turkcells bestyrelse, hilser vi myndighedernes beslutning velkommen. Vi ser myndighedernes initiativ som et skridt i retning af at sikre en god og effektiv ledelse, der vil gøre Turkcell i stand til at vækste selskabets lokale og regionale lederskab," udtaler Per Arne-Blomquist, der midlertidigt har overtaget posten efter Lars Nyberg.

"Vi vil nu fokusere på at foretage de handlinger, der er nødvendige for hurtigst muligt at få afholdt en generalforsamling, hvor aktionærerne kan godkende ændringerne i selskabets vedtægter, og hvor nye bestyrelsesmedlemmer kan blive valgt og finansielle forhold godkendt, så selskabet igen kan starte med at udbetale dividende igen, hvilket er alt for længe siden," lyder det fra Per-Arne Blomquist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.