Artikel top billede

Ballade: Bestyrelsesfolk smidt ud af Telia-selskab

Myndigheder skrider ind og smider tre bestyrelsesmedlemmer på porten i Telia-selskab.

Læs også: Topchef stopper hos telegigant efter beskidt sag

For lidt over en måned siden trådte TeliaSoneras topchef Lars Nyberg tilbage i kølvandet på en speget sag med beskyldninger om bestikkelse og hvidvaskning af penge i den svenske telegigants aktiviteter i Uzbekistan. Læs mere om det her.

Men det er ikke kun i Uzbekistan, TeliaSonera stadig kæmper en kamp med sine udenlandske aktiviteter.

Det gælder også i det tyrkiske selskab Turkcell, hvor Telia gennem flere år har kæmpet en kamp om magten i selskabet, som Telia ejer 13 procent af.

I hvert fald har finansmyndighederne i Tyrkiet besluttet at gå ind og blande sig i bestyrelsessammensætningen i Tyrkiets største teleselskab, Turkcell, der er delvist ejet af Telia.  

3 bestyrelsesmedlemmer er blevet verfet ud og erstattet med tre såkaldt uafhængige medlemmer efter selskabets problemer med at overholde reglerne for god selskabsledelse, også kaldet corporate governance.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra TeliaSonera.

Blokeres af ejer

Ifølge TeliaSonera kommer udskiftningen efter, at de tyrkiske finansmyndigheder gentagne gange har bedt Turkcell om at forøge antallet af uafhængige bestyrelsesmedlemmer og adlyde regler for god selskabsledelse.

Men det er ifølge TeliaSonera blevet blokeret af en anden ejer, Cukurova, der har udnyttet sin vetoret til at blokere for ændringerne i bestyrelsen.

Cukurova ejer ellers kun under en procent af aktiekapitalen i Turkcell.

"I lyset af det ikke er lykkedes Teliasonera at løse dødvandet i Turkcells bestyrelse, hilser vi myndighedernes beslutning velkommen. Vi ser myndighedernes initiativ som et skridt i retning af at sikre en god og effektiv ledelse, der vil gøre Turkcell i stand til at vækste selskabets lokale og regionale lederskab," udtaler Per Arne-Blomquist, der midlertidigt har overtaget posten efter Lars Nyberg.

"Vi vil nu fokusere på at foretage de handlinger, der er nødvendige for hurtigst muligt at få afholdt en generalforsamling, hvor aktionærerne kan godkende ændringerne i selskabets vedtægter, og hvor nye bestyrelsesmedlemmer kan blive valgt og finansielle forhold godkendt, så selskabet igen kan starte med at udbetale dividende igen, hvilket er alt for længe siden," lyder det fra Per-Arne Blomquist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere