Artikel top billede

Løser problemer med it-arbejdsmiljø: River lokale ned

It-stress, lyd og lugt-gener hos it-afdelinger og varme fra et serverrum har udløst kritik og påtale til region. Se her, hvordan problemer er blevet løst.

Læs også: Elendigt arbejdsmiljø: It-afdelinger får påbud

It-afdelinger hos Region Midtjylland har fået påbud for dårligt arbejdsmiljø, afslørede et notat.

Men nu er tingene blev ordnet, forklarer regionen til Computerworld.

"Varmen i det omtalte lokale i Aarhus, som fik påbud, kom fra et serverrum i underetagen, som er ejet af en anden virksomhed, og dette lokale er blevet revet ned og der er blevet bygget om på matriklen," siger Lone Bekker fra Region Midtjylland. Hun er områdeleder i It og ledelsesrepræsentant i It's arbejdsmiljøkoordinatorteam.

Også andre steder er der kommet styr på tingene, oplyses det.

"I regionshuset i Horsens har vi helt konkret sat 14 forskellige indsatser i værk i en handleplan, som arbejdstilsynet også har fået," forklarer hun.

Også her var der nemlig problemer.

"Vi fik ansat tre ekstra medarbejdere i efteråret 2012 til at hjælpe med nogle midlertidige meget store supportopgaver, og vi etablerede i 2012 også 24syv support, hvor brugerne kan ringe og få support døgnet rundt på udvalgte opgaver, hvilket har hjulpet rigtig meget på arbejdspresset, som jo er blevet fordelt over hele døgnet frem for kun i dagstiden i hverdagene," forklarer Lone Bekker.

Stress, lyd og luft

Samtidig nedsatte man åbningstiden i dagstidssupporten med 2,5 timer om ugen.

"Derudover skal også nævnes, at vi har inddelt supporten i fire store geografiske teams, hvilket gjorde den samlede opgavemængde mere overskuelig for den enkelte medarbejder, og at vi snart har afsluttet implementering af EPJ, hvilket også kan mærkes ret markant hos supporten," forklarer hun videre.

Endelig har man lagt nogle brugeradministrationsopgaver ud til brugerne selv via en selvbetjeningsportal baseret på Novell Identity Manager, hvor brugerne selv kan oprette nye brugerID til nye ansatte.

Har bygget om

"I regionshuset i Horsens har vi i alle årene været meget opmærksomme på arbejdsmiljøet. Det er en ældre og faktisk meget smuk bygning, men den har sine begrænsninger, blandt andet med lyd og luft, hvor vi for nogle år siden installerede lyddæmpende materialer på vægge og lofter, og i 2012 i forbindelse med det omtalte påbud fik vi justeret vores ventilationssystem," forklarer Lone Bekker.

Hun oplyser videre, at it-afdelingen "ekstraordinært" tilbage i 2011 valgte at etablere et såkaldt arbejdsmiljøkoordinatorteam, som er et samarbejde mellem medarbejdere og ledere.

"I teamet sidder to medarbejdere, som er blevet valgt blandt vores arbejdsmiljørepræsentanter, samt undertegnede som ledelsesrepræsentant."

"Dette specialteam etablerede vi i 2011 netop for at styrke indsatserne omkring arbejdsmiljøet," udtaler Lone Bekker.

Region: Otte afskediget i 2012
Region Midtjylland var i medierne for nylig i forbindelse med en sag, hvor en større gruppe ansatte blev fyret, fordi de ikke havde de rigtige kompetencer.

Læs meget mere om den sag her.

I den forbindelse vil regionen nu gerne understrege, at der ikke er tale om, at der er blevet fyret 40 medarbejdere.

"Det har der aldrig været, og det er simpelthen en misforståelse skabt af pressen. Der er tale om otte medarbejdere, der blev afskediget i 2012," forklarer Lone Bekker.

"Udfordringerne omkring vores arbejdsmiljø har intet som helst med disse otte afskedigelser at gøre," understreger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere