Artikel top billede

Løser problemer med it-arbejdsmiljø: River lokale ned

It-stress, lyd og lugt-gener hos it-afdelinger og varme fra et serverrum har udløst kritik og påtale til region. Se her, hvordan problemer er blevet løst.

Læs også: Elendigt arbejdsmiljø: It-afdelinger får påbud

It-afdelinger hos Region Midtjylland har fået påbud for dårligt arbejdsmiljø, afslørede et notat.

Men nu er tingene blev ordnet, forklarer regionen til Computerworld.

"Varmen i det omtalte lokale i Aarhus, som fik påbud, kom fra et serverrum i underetagen, som er ejet af en anden virksomhed, og dette lokale er blevet revet ned og der er blevet bygget om på matriklen," siger Lone Bekker fra Region Midtjylland. Hun er områdeleder i It og ledelsesrepræsentant i It's arbejdsmiljøkoordinatorteam.

Også andre steder er der kommet styr på tingene, oplyses det.

"I regionshuset i Horsens har vi helt konkret sat 14 forskellige indsatser i værk i en handleplan, som arbejdstilsynet også har fået," forklarer hun.

Også her var der nemlig problemer.

"Vi fik ansat tre ekstra medarbejdere i efteråret 2012 til at hjælpe med nogle midlertidige meget store supportopgaver, og vi etablerede i 2012 også 24syv support, hvor brugerne kan ringe og få support døgnet rundt på udvalgte opgaver, hvilket har hjulpet rigtig meget på arbejdspresset, som jo er blevet fordelt over hele døgnet frem for kun i dagstiden i hverdagene," forklarer Lone Bekker.

Stress, lyd og luft

Samtidig nedsatte man åbningstiden i dagstidssupporten med 2,5 timer om ugen.

"Derudover skal også nævnes, at vi har inddelt supporten i fire store geografiske teams, hvilket gjorde den samlede opgavemængde mere overskuelig for den enkelte medarbejder, og at vi snart har afsluttet implementering af EPJ, hvilket også kan mærkes ret markant hos supporten," forklarer hun videre.

Endelig har man lagt nogle brugeradministrationsopgaver ud til brugerne selv via en selvbetjeningsportal baseret på Novell Identity Manager, hvor brugerne selv kan oprette nye brugerID til nye ansatte.

Har bygget om

"I regionshuset i Horsens har vi i alle årene været meget opmærksomme på arbejdsmiljøet. Det er en ældre og faktisk meget smuk bygning, men den har sine begrænsninger, blandt andet med lyd og luft, hvor vi for nogle år siden installerede lyddæmpende materialer på vægge og lofter, og i 2012 i forbindelse med det omtalte påbud fik vi justeret vores ventilationssystem," forklarer Lone Bekker.

Hun oplyser videre, at it-afdelingen "ekstraordinært" tilbage i 2011 valgte at etablere et såkaldt arbejdsmiljøkoordinatorteam, som er et samarbejde mellem medarbejdere og ledere.

"I teamet sidder to medarbejdere, som er blevet valgt blandt vores arbejdsmiljørepræsentanter, samt undertegnede som ledelsesrepræsentant."

"Dette specialteam etablerede vi i 2011 netop for at styrke indsatserne omkring arbejdsmiljøet," udtaler Lone Bekker.

Region: Otte afskediget i 2012
Region Midtjylland var i medierne for nylig i forbindelse med en sag, hvor en større gruppe ansatte blev fyret, fordi de ikke havde de rigtige kompetencer.

Læs meget mere om den sag her.

I den forbindelse vil regionen nu gerne understrege, at der ikke er tale om, at der er blevet fyret 40 medarbejdere.

"Det har der aldrig været, og det er simpelthen en misforståelse skabt af pressen. Der er tale om otte medarbejdere, der blev afskediget i 2012," forklarer Lone Bekker.

"Udfordringerne omkring vores arbejdsmiljø har intet som helst med disse otte afskedigelser at gøre," understreger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.