Artikel top billede

HP-topchef stopper med omgående virkning

HP's førstemand trækker sig med omgående virkning. Se hvorfor her.

Hewlett-Packards bestyrelsesformand, Ray Lane, trækker sig med omgående virkning fra posten som selskabets øverste skikkelse.

Det skyldes, at en række af selskabets investorer har rettet massiv kritik mod Ray Lane og HP's bestyrelse over deres rolle i HP's fejlslagne opkøb af britiske Autonomy i 2011. Det kan du læse mere om her.

"Jeg har besluttet at trække mig, efter jeg har reflekteret over aktionær-opbakningen i sidste måned, da jeg ønsker at minimere enhver uro omkring HP's nuværende turnaround," siger den afgående formand.

Hård kritik

Uroen kulminerede fornylig, da en række investorer forsøgte at vippe Ray Lane og andre HP-bestyrelsesmedlemmer af pinden. Det kan du læse mere om her.

Bestyrelsesmedlem Ralph Whitworth overtager nu posten efter Ray Lane på midlertidig basis, indtil der er blevet fundet en permanent afløser for den afgående bestyrelsesformand.

Ray Lane følges af de to bestyrelsesmedlemmer, John Hammergren og G. Kennedy Thompson.

De to er de længtsiddende medlemmer af bestyrelsen, som de blev valgt til første gang i henholdsvis 2005 og 2006.

De blev lige akkurat genvalgt på selskabets generalforsamling fornylig, men har vurderet, at de har for lille opbakning blandt selskabets aktionærer.

På generalforsamlingen stemte 59 procent af aktiekapitalen for genvalg af Ray Lane, mens Thompson fik 55 procent stemmer og Hammergren 54 procent.

Til sammenligning fik koncernchef Meg Whitman opbakning fra 98 procent af aktiekapitalen.

Den tidligere Oracle-mand Ray Lane har været formand for HP-bestyrelsen siden november 2010.

Hans afgang er blot seneste element i den massive uro, der har plaget ledelsesgangen hos HP i efterhånden en del år.

Her har der været spionage-sag, sex-skandale, mærkelige dispositioner og hurtig udskiftning af topchefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.