Basse Bergqvist vinder retten til dixa.dk

Stifteren af det konkursramte bredbåndsselskab Dixa Net, Basse Bergqvist, har vundet retten til domænenavnet dixa.dk tilbage fra det webhostingfirma, som havde registreret navnet. Firmaet var villig til at slippe domænet for en klækkelig erstatning, men skal efter en klagesag levere det retur inden fire uger - kvit og frit.

Stifteren af den kuldsejlede bredbåndsleverandør Dixa Net, Basse Bergqvist, har vundet retten til domænenavnet dixa.dk tilbage.

Navnet var blevet registeret af et selskab fra Frederiksberg, der ville drive en et firma under navnet Dixa Webhosting.

- Jeg har intet imod de unge mennesker, men jeg registrerede varemærkerne "Dixa" og "Dixa Net" tilbage i juni 2001, så der var jo tale om en klokkeklar krænkelse, siger Basse Bergqvist, der i dag bor i England, hvor han står i spidsen for Dixa Net PLC.

Klagenævnet for Domænenavne gav Basse Bergqvist medhold i klagen og har bedt den tabende part om at overdrage dixa.dk til direktøren inden fire uger.

Bergqvist: De ville have erstatning
Basse Bergqvist er tidligere formand for de danske internetudbydere og var en af hovedkræfterne bag Dansk Internet Forum (DIFO), som i dag fastlægger retningslinjerne for .dk-domænet.

- DIFO er jo stort set min opfindelse. Derfor er hele sagen også meget principiel for mig. Jeg har altid haft det svært ved at acceptere navnebørser, hvor nogle lukrerer på at tjene penge på navne, siger han.

Basse Bergqvist henviser til, at han skyndte sig at sende en mail til dem, der havde registreret dixa.dk, da han ville gøre dem opmærksom på, at registreringen krænkede hans varemærker.

I løbet af dialogen fremgik det, at de var villige til at opgive domænenavnet mod en klækkelig erstatning.

- Derfor gik jeg til klagenævnet, fortæller han.

Vil ikke udelukke dansk comeback

Basse Bergqvist driver i dag bredbåndsforretning i England, hvor Dixa Net er fortsat som forretning på trods af selskabets danske konkurs.

- Dixa Net har aldrig været helt lukket. Vi løb tør for penge i Danmark, og det var ærgerligt, men forretningen er fortsat i England, hvor det kører godt, siger Bergqvist.

Sidste år åbnede han bredbåndsselskabet Orza herhjemme, der sælger bredbåndsforbindelser til boligforeninger.

- Jeg vil ikke udelukke, at jeg holder fast i Dixa-navnet, fordi vi har tænkt os at vende tilbage til det danske marked på et tidspunkt, siger han.

Basse Bergqvist oplyser, at han stadig er sigtet for bedrageri i forbindelse med tyveri af computerudstyr for millioner af kroner fra Dixa Net, men at det langt fra holder ham vågen om natten.

- De har ingen sag, så var der jo nok sket noget nu, siger Basse Bergqvist, der har klaget til Menneskerettighedsdomstolen over politiets behandling af hans sag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere