Artikel top billede

Dette spil til kølenørder er også blevet udviklet hos Danfoss.

Sådan har Danfoss udviklet app-succes: 100.000 brugere har den

Her er opskriften på app-succes hos virksomhedsgiganten Danfoss. Langt over 100.000 brugere og et spil til kølenørder er det foreløbig blevet til.

Den danske virksomhedsgigant Danfoss har haft stor success med at gå app-vejen.

Således er en såkaldt business to business-app blevet downloadet 140.000 gange i hele verden af forskellige kunder og samarbejdspartnere til virksomheden.

Godt nok kan den pågældende app virke lidt nørdet for folk uden for branchen, men den er åbenbart vældig brugbar for branchefolk.

Projektleder Jens Andersen fra Danfoss forklarer, hvad app'en egentlig kan:

"Den beregner forholdet mellem tryk og temperatur for en række kølemidler. Som et eksempel kan du forestille dig Buthan, som du kender som lighter-gas."

"I beholderen er gassen under tryk, og derfor flydende. Når du åbner for beholderen og slipper gassen ud, fordamper gassen ikke bare, den bliver også iskold" forklarer han.

"Det er det samme, der sker med vand, når du koger det, temperaturen og trykket er blot en hel del anderledes".

Kølefagfolk bruger eksempelvis app'en når de konkret skal beregne trykket i et køleanlæg ved en bestemt temperatur.

Mange kølemidler

Faktisk var det en ældre idé. I forvejen havde Danfoss lavet en fysisk lineal, eller regnestok, der kun kunne vise op til 8 kølemidler.

Men computerkraften kan naturligvis langt mere - og i øjeblikket er der 74 kølemidler i app'en.

Derfor var det også oplagt at lave en app, som branchefolk kan tage med i lommen.

Så ved udviklingen blev de rette it-folk og branchefolk samlet, og fik hurtigt skrevet en specifikation.

Danfoss virker da også en smule overrasket over, hvor positivt den egentlig er blevet modtaget.

"Det er et værktøj, som du som køletekniker bruger mere eller mindre hver dag, det er lidt en skruenøgle eller skruetrækker for folk i branchen," forklarer Jens Andersen.

Faktisk er fordelingen mellem Android-brugere og iOS også markant.

Verdens mest nørdede app-spil?

"Vi har interviewet folk, der bruger den regelmæssigt. Sjovt nok kan vi se, at det er mest Android-brugere, der benytter app'en, og en del færre iOS, så relationen er noget i retning af 60-40," forklarer Jens Andersen.

Danfoss ønsker ikke at oplyse hvor mange penge i kroner og øre, man har investeret i den pågældende app, men ét sted findes en meget konkret besparelse.

"Vi plejede at forære fysiske linealer, der kan vise et meget begrænset antal kølemidler. Og den udgift er naturligvis blevet reduceret," forklarer han, men fortæller at man dog fortsat får nogle henvendelser omkring linealen.

"Sandsynligvis er det betinget af alder og forskellige generationer" forklarer Jens Andersen.

Blod på tanden

Nu har Danfoss fået blod på tanden og vil udvikle flere værktøjer for "folk derude", som kan hjælpe dem i hverdagen, men også for at formidle faglig knowhow direkte ned i lommen på køleteknikeren.

"For udeforstående er det hele ret nørdet, bla. fik vi på vores feedback e-mail spørgsmålet "Hvad kan jeg bruge den til?""

Også en fejlfindings-app til køleanlæg kan downloades, og en programmerings-app til de elektroniske kølestyringer som Danfoss laver, kan nu serviceres via app's.

"Det handler jo om at tale sproget, at være til gavn for fagmanden i de daglige situationer," siger projektleder Jens Andersen.

App-spil til kølenørderne

"Men vi skal også have det lidt skægt engang imellem, så derfor lavede vi CoolGame som er en slags avanceret puslespil for kølenørderne".

Highscores fra spillet bliver samlet i en database, så spillerne kan sammenligne sig med andre spillere verden rundt.

Spillet havde i begyndelsen 10 baner - nu er man oppe på at have udviklet 15 baner.

Læs også:

Rødglødende app-butikker: Her er de mest succesfulde

Sådan ser fremtidens app ud: Kombinerer to verdener

It-giganter bønfalder app-udviklerne: Kom over til os

Test: Sådan udvikler du én app til alle smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere