Artikel top billede

Dansk it-forbund: Vi siger nej til ny dagpenge-model

Dansk it-forbund siger blankt nej til forslag om stramning af dagpengeperiode til gengæld for hurtigere genoptjening af dagpengeret.

It-fagforbundet Prosa, der har omkring 190 medlemmer, som falder ud af dagpengesystemet inden 1. juli, støtter ikke Dansk Metals forslag om en yderligere forkortelse af dagpengeperioden til halvandet år mod at få en optjeningsperiode på 13 uger.

Det fortæller næstformand i Prosa Hanne Lykke Jespersen.

"Vi støtter den kampagne, som HK har sat i gang, og vi synes ikke om, at man skal til at skære yderligere i dagpengeperioden. Vi synes, at det er nogle gode krav, der er fremsat i den underskriftindsamling, som nu har snart 100.000 underskrifter," siger Hanne Lykke Jespersen.

Kampagnens krav går ifølge næstformanden blandt andet på, at jobrotation og løntilskudsjob skal tælle med som optjening af dagpengeret og at optjeningsperioden skal ned på 26 ugers arbejde.

Kun en halv model

Tilgangen med en forkortelse af dagpengeperioden mod at få en optjening på 13 uger er inspireret af, hvordan det bliver gjort i Sverige. 

Men Hanne Lykke Jespersen peger på, at det er uheldigt kun at bringe dele af den svenske model i spil. I Sverige er der nemlig et helt andet arbejdsgiveransvar som giver fyrede meget længere opsigelsesvarsler end herhjemme, fortæller hun.

"Det er meget vanskeligt at fyre. Man kan ikke sige, at man gerne vil have en halv model, nemlig lige dét, der passer os. Så må man have det andet med også. Det er et helt andet system," siger hun og understreger, at Prosa ikke har brug for flere nedskæringer efter, at dagpengeperioden netop er blevet halveret.

Ingen sæsonjob i it

Når Dansk Metal er interesseret i at handle med en kortere dagpengeperiode mod en optjeningsperiode på 13 uger, er det fordi området har mange sæsonjob, som med den nuværende optjeningsperiode på 52 uger over tre år er uinteressante for mange ledige.

Men it-faget har lige som akademiske fag ikke sæsonjob, hvorfor forslaget ikke er interessant for Prosa, fortæller næstformanden.

"Vi vil hellere have 26 ugers optjeningsperiode og to års dagpengeperiode," siger Hanne Lykke Jespersen.

Flere folketingspolitikere lægger sammen med fagbevægelsen stadigt øget pres på regeringen for at få ændret dagpengeperioden, hvor tusinder af ledige risikerer at ryge ud af systemet i løbet af året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.