Artikel top billede

Derfor er inderne interesserede i at købe danske it-forhandlere

Indiske virksomhedsmæglere er på jagt efter danske firmaer. Se her hvorfor.

Indiske virksomhedsmæglere ser meget positivt på Danmark, hvor der ledes efter emner i it-branchen. Det kan du læse mere om her.

Men netop på outsourcing-området har inderne allerede været på banen et par gange. Seneste blandt andet med TDC og SAS.

"Nordiske firmaer foretrækker at have interne medarbejdere og shared services-afdelinger. Det åbner for gode muligheder for indiske virksomheder, der kan købe disse medarbejdere og købe disse shared services enheder og genforme dem," siger Shivani Nagpaul fra den indiske virksomhedsmægler-virksomhed BMR Advisors.

Hun fortæller, at indiske firmaer er meget opmærksomme på, at danske og nordiske kunder ikke er interesseret i outsourcing for enhver pris.

"Et af nøglekravene fra nordiske virksomheder er, at de foretrækker, at outsourcing-leverandøren er til stede i landet eller i det mindste i et nærved liggende land. Derfor ønsker indiske firmaer at købe danske firmaer op for at kunne være til stede på det nordiske marked, fordi det er et krav for at kunne operere på de nordiske og europæiske markeder," konstaterer Shivani Nagpaul.

Samtidig pointerer hun, at indiske firmaer ikke kun er interesseret i at købe it-afdelinger og sende it-opgaver ud af landet.

Kigger på lokale ydelser

For indiske firmaer er det også blevet vigtigt, at de kan tilbyde lokale ydelser.

Derfor er også it-forhandlere i søgelyset som mulige opkøbsemner.

Det kan være både infrastruktur, løsningsforhandlere og eksempelvis også ERP-forhandlere.

En del af øvelsen for de indiske firmaer er nemlig også at komme ind i det mere løsningsorienterede marked - eksempelvis Microsoft Dynamics-markedet.

"Derfor er der heller ikke en fast profil på, hvilken type it-forhandler eller it-virksomhed der bliver set på. Det handler om, hvilke muligheder der er åbne," siger Shivani Nagpaul.

Det er heller ikke så vigtigt, at der er tale om store firmaer.

Også mindre forhandlere kan være interessante opkøbsemner for de indiske firmaer, der ønsker at komme ind på det nordiske og europæiske marked.

"Det er ikke kun et spørgsmål om off-shoring. Det er et spørgsmål om at kunne levere langt bredere ydelser. Derfor er også mindre virksomheder interessante, fordi det handler om at få fodfæste på markederne. Og her er etablering i Danmark et led i en større strategi, fordi markedet er så modent og udviklet," slår Shivani Nagpaul fast.

Læs også:

Inderne kommer: Vil opkøbe danske it-forhandlere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere