Nye vinde på vej for sikkerheds-ansvarlige: Sådan bliver fremtiden

Nye markante tendenser vil for altid forandre de it-sikkerhedsansvarliges arbejde. Se her hvordan.

Virksomhederne er under hårdt pres og kan blive nødt til at ændre hele deres tilgang til it-sikkerhed.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der peger på en kombination af en række kræfter, der tilsammen vil ændre it-sikkerhedsfolkenes arbejde.

Disse kræfter inkluderer ifølge Gartner blandt andet big data, sociale tjenester, mobil og cloud computing.

Gartner peger på, at ikke mindst cloud computing er i fuld gang med at blæse nye vinde ind over den traditionelle opfattelse af it-sikkerhed.

Cloud-tjenester
"Det gælder især, når slutbrugere tilgår cloud-tjenester uden it-afdelingens godkendelse. Det betyder, at klassiske sikkerheds-funktioner som antivirus og firewall bliver mere og mere ineffektive," siger Gartner-analytiker Ray Wagner.

Ifølge Gartner bliver det sværere og sværere at opdate infektioner og kompromitterede filer i virksomhedernes it-netværk.

Det skyldes, at alle pakker i et netværk er mål i dag.

"Monitorering bør betragtes som noget helt grundlæggende i arbejdet på at opdage angreb," siger Ray Wagner.

Gartner anslår, at 75 procent af it-budgetterne i 2020 vil blive anvendt på tiltag til hurtig reaktion på it-angreb. I dag anvendes omkring 10 procent af it-investeringerne på denne type tiltag.

Ray Wagner peger på, at det typiske it-sikkerhedsjob i dag enten handler om aktiv sikkerhedshåndtering med et teknisk fokus eller sikkerheds-håndtering med aktiv involvering i forretnings-strategierne.

Men den bedste retning fremover er ingen af disse to.

I stedet bør it-sikkerhedsfolkene fokusere på at udvikle en mere kreativ tilgang til sikkerheds-spørgsmålene.

Det skyldes blandt andet, at cloud computing mindsker behovet for teknologiske sikkerheds-kompetencer i form af programmører, sikkerheds-testere og database-administratorer.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.