Artikel top billede

Kendt it-topchef efter jobskifte: Vader i dårlige sager

Interview: Problemerne vælter ned over kendt dansk it-topchef, der ellers er helt ny i sit job. Han fortryder dog på ingen måde, at han tog jobbet.

Siden SDC's topchef Jesper Scharff tiltrådte stillingen som administrerende direktør for bankernes it-selskab, SDC, for blot et halvt års tid siden, har en stribe uheldige sager haglet ned over selskabet.

Klimaks på den negative skala må siges at være, at topchefen har måtte præsentere et underskud på 268 millioner kroner i 2012-regnskabet, fordi et it-projekt var gået helt galt og måtte lægges i graven.

Og allerede da Jesper Scharff trådte ind af døren hos SDC, måtte han hive fyresedlerne frem.

Det kan du læse mere om her.

For at det ikke skulle være nok i det første halve år i den åbenbart varme stol, så beskyldte en hacker SDCs it-sikkerhed for at være hullet som en si.

Noget selskabet dog afviste.

Topchef: Jeg fortryder ikke
Selvom skrotningen af det store it-projekt stammer fra en tid, inden Jesper Scharff tiltrådte, så er han da ikke glad for sagen.

"Nu er jeg ansigtet udadtil. Det er klart, når man er på forsiden og der står it-flop, så får man det med. Men spørger du mig personligt, så er det mere historie," siger han til Computerworld.

Fortryder du dit jobskifte?

"Nej, slet ikke. Tværtimod går vi en meget, meget spændende tid i møde."

"Vi har netop tegnet nye store kontrakter."

"SDC har potentiale til at blive dobbelt så store inden for en årerække. Vi kan blandt andet ekspandere først og fremmest i det nordiske marked," siger Jesper Scharff.

Jesper Scharff afløste Erik Jacobsen på posten som administrerende direktør hos SDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere