Microsoft slår hemmelig teknologi ihjel

Har du hørt om Microsoft Tag? Det skal du ikke være ked af.

Når nye produkter præsenteres og lanceres, sker det ofte med pomp og pragt, men lige så anonymt går det for sig, når teknologier opgives.

I går gav Microsoft dødsstødet til en af sine teknologier med en undseelig lille sætning:

"Microsoft Tag-tjenesten vil lukke ned om to år".

Microsoft Tag, som Micosoft lancerede for tre år siden, er et proprietært alternativ til QR-koden. Begge teknologier der forsøger at binde den fysiske og digitale verden sammen med grafiske scanbare symboler.

Microsofts egen grafiske kode adskilte sig med flere features og farveprint.

Hvem bruger QR-koder?
Microsofts "smarte" koder henviser ikke til URL'er som QR-koder. Men sender i stedet besøgende til en Microsoft-drevet cloudtjeneste, hvor man kan skifte destinationen og sende besøgende hen, hvor man ønsker.

Det er ikke så sært, at Microsoft nu opgiver sin tjeneste. 

Den mere moderne teknologi NFC vinder frem, og selv den åbne QR-kodestandard har også svært ved at vinde indpas, selv om mange marketingafdelinger har forelsket sig i tanken om at forsyne plakater, blade og andre ting med qr-koderne.

Bedst illustreret på WTFqrcodes.com, som samler de mest håbløse implementeringer af QR-koder. Og på hjemmesiden, som samler billeder af folk, der tager billeder af QR-koder. (Der er endnu ikke nogen billeder, red.).

Microsoft lukker officielt tag-tjenesten i august 2015. Selv om en række større producenter har afprøvet den. For eksempel Canon, 3M og Dell.


LÆS OGSÅ:

Denne teknologi kan slå QR-koderne ihjel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Se listen: Her er Danmarks 28 bedste virksomheder inden for outsourcing, hosting og drift
Computerworld Top 100 2020: Computerworld har endnu engang kåret Danmarks dygtigste it-selskaber til outsourcing, hosting og drift. Se listen over de 28 selskaber her.
Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Bevis værdien ved Vulnerability Management med 4 simple trin
Vulnerability Management kan føles som en endeløs klatretur. Derfor kan du med dette whitepaper få indsigt i hvordan du fokuserer på dine indsatser, beviser værdien af dit program og opnår tillid, budget og anerkendelse med fire simple steps.