Artikel top billede

Microsoft slår hemmelig teknologi ihjel

Har du hørt om Microsoft Tag? Det skal du ikke være ked af.

Når nye produkter præsenteres og lanceres, sker det ofte med pomp og pragt, men lige så anonymt går det for sig, når teknologier opgives.

I går gav Microsoft dødsstødet til en af sine teknologier med en undseelig lille sætning:

"Microsoft Tag-tjenesten vil lukke ned om to år".

Microsoft Tag, som Micosoft lancerede for tre år siden, er et proprietært alternativ til QR-koden. Begge teknologier der forsøger at binde den fysiske og digitale verden sammen med grafiske scanbare symboler.

Microsofts egen grafiske kode adskilte sig med flere features og farveprint.

Hvem bruger QR-koder?

Microsofts "smarte" koder henviser ikke til URL'er som QR-koder. Men sender i stedet besøgende til en Microsoft-drevet cloudtjeneste, hvor man kan skifte destinationen og sende besøgende hen, hvor man ønsker.

Det er ikke så sært, at Microsoft nu opgiver sin tjeneste. 

Den mere moderne teknologi NFC vinder frem, og selv den åbne QR-kodestandard har også svært ved at vinde indpas, selv om mange marketingafdelinger har forelsket sig i tanken om at forsyne plakater, blade og andre ting med qr-koderne.

Bedst illustreret på WTFqrcodes.com, som samler de mest håbløse implementeringer af QR-koder. Og på hjemmesiden, som samler billeder af folk, der tager billeder af QR-koder. (Der er endnu ikke nogen billeder, red.).

Microsoft lukker officielt tag-tjenesten i august 2015. Selv om en række større producenter har afprøvet den. For eksempel Canon, 3M og Dell.

LÆS OGSÅ:

Denne teknologi kan slå QR-koderne ihjel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.