Topnyhed:GDPR-ekspert efter ny Helsingør-afgørelse fra Datatilsynet: Her er de vigtigste hovedpointer - handler ikke om Google, men om Helsingør

Artikel top billede

Derfor kan Apple (næsten) kun skuffe i næste uge

Sjældent har forventningerne forud for et Apple-event været skruet højere op nu, hvor selskabet er på trapperne med nye produkter, og fans verden over sukker efter noget revolutionerende fra selskabet.

ComputerViews: En ny iPhone eller iPad i nye farver. Et iWatch. Et Apple-fjernsyn. Eller noget helt andet, som ingen endnu har set komme?

Apple afholder pressekonference tirsdag den 10. september. 

Som sædvanlig fyger det med mere mere eller løse rygter og forventninger - hvoriblandt en ny version af iPhone vel er det mest logiske, mens det længe ventede iWatch er en joker endnu en gang.

Det, ingen andre end Apple ved, er, om det bliver en iPhone 5S (en lettere forbedret udgave), en lavprisudgave i form af en iPhone 5C og måske i nye farver - eller en større opgradering af den populære smartphone, altså en helt ny iPhone 6.

Uanset hvad har Apple behov for at komme op med noget nyt og spændende.

Det skal helst være noget, der får alt fra teenagere til businessmænd og pensionister til at få æble-ikoner i øjnene.

Der går blandt andet rygter om en ny, forbedret udgave af iPad Mini, men uanset om det viser sig at være sandt, vil det ikke være nok til at imponere og overraske i den grad, Apple har brug for dette efterår.

For Apple har brug for fornyet medvind. Apple har brug for noget, der kan begejstre investorerne. Apple har brug for noget ny iMagic.

Aktien er under pres

Ikke fordi det går dårligt for selskabet, for pengene vælter stadig ind i den forvejen astronomiske pengetank.

Problemet er blot, at der er behov for nye produkter, der kan matche de fine salgstal, verden har vænnet sig til fra det californiske selskab. Det er nemlig efterhånden lidt for længe siden, at Apple sådan for alvor har overrasket på produkt-fronten.

Konsekvensen er, at aktiekursen har været under pres siden sidste efterår.

Og konsekvensen er også - og det er måske det værste for Apple - at markedsandelen skrumper både på smartphone- og tablet-markedet, at konkurrenterne vinder priser for næsen af Apple, og at tilfredsheden med eksempelvis iPhone falder.

I den seneste opgørelse fra IDC kan man eksempelvis se, at iOS som smartphone-styresystem er gået fra en markedsandel på 16,6 procent i andet kvartal 2012 til 13,2 procent i andet kvartal i år - også selvom Apple faktisk har øget sine iPhone-forsendelser med 20 procent i periode.

Og nu venter mange så en Apple-pressekonference, hvor alt dette skal ordnes med et trylleslag.

Dette er vi sikre på

Det, vi ved med sikkerhed, er, at Apple kommer med det nye iOS 7, der rent grafisk er en del anderledes end tidligere versioner.

Den nye version vil ganske givet få følge af en ny iPhone - om det så er en 5S, 5C eller 6.

Apple kommer også med Mac Mavericks-styresystemet, der bygger videre på Mountain Lion.

Vi ved også, at Apple her i efteråret vil frigive den nye version af iCloud.

Men det er jo "kun" software, og meget tyder på, at det er hardware - heftig hardware - der vil kunne tilfredsstille sulten hos masserne.

I den henseende vil en iPhone 5S næppe være nok. Der skal mere til, for konkurrenter for Samsung og HTC buldrer afsted med deres Android-topmodeller, Galaxy S4 og One. 

En lavpris-iPhone kan give rigtig god mening, og det samme kan et iWatch og en større opgradering af iPhone classic. Så begynder det at ligne noget.  

Her er Apples store udfordring

Topchef Tim Cook og de 72.800 Apple-ansatte driver en af verdens absolut mest værdifulde virksomheder.

Det er en forretning med en årsomsætning på 900 milliarder kroner, der siden den første iPhone fra 2007 har oplevet en bølge af succes, man næsten ikke kan begribe.

Den slags er med til at skrue forventningerne i vejret.

Spørgsmålet er derfor, om Apple kan ret meget andet end at skuffe markedet, når selskabet i næste uge præsenterer noget nyt?

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Så er det officielt: Apple afholder stor pressekonference

Apples nye iOS 7 til erhvervsbrug: Det skal du vide

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital